Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Atklāta Jauno jātnieku skolas sacensību sezona

Atklāta Jauno jātnieku skolas sacensību sezona
Foto: Renārs Koris

Sestdien, 11.maijā Jauno jātnieku skola (JJS) savā sporta centrā Inčukalnā ar JJS Turnīra 1.posmu konkūrā jeb šķēršļu pārvarēšanā atklāja savu jāšanas sacensību sezonu. JJS sevi jau ir veiksmīgi pierādījusi sacensību organizēšanā, ko apliecina lielais dalībnieku skaits katrās no JJS rīkotajām sacensībām, taču šoreiz tas bija viens no lielākajiem – startu skaits sasniedza 350.

Turnīra organizatore Iveta Ģīle saka: "Mēs ļoti priecājamies par lielo sportistu atsaucību un aktivitāti, un vēlamies, lai pie mums dalībnieki justos gaidīti un īpaši. Paldies visu klubu jātniekiem par apņēmību un pacietību tik garās sacensībās. Protams, mēs apzināmies, ka tik liels dalībnieku un startu skaits ir liela atbildība - visam ir jānotiek ļoti raiti un organizēti. Domāju, ka mums izdevās un par lielisko darbu jāsaka lielu paldies jātnieku kluba "Viktorija" un Jauno jātnieku skolas komandām."

Sacensību diena iesākās ar vadības maršrutu pašiem jaunākajiem sportistiem. Šis maršruts ir iespēja visjaunākajiem dalībniekiem spert savus pirmos soļus jāšanas sportā. Pašai jaunākajai dalībniecei Margaritai Bindei ir tikai trīs gadi un viņa startēja ar poniju Kristofers Robins.

Galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 120 cm uzvaru guva Ģirts Bricis ar zirgu Esmeralda, pārstāvot Sport de Lux. Sportists abas maršruta fāzes veica bez soda punktiem, otro fāzi veicot 27,04 sekundēs. Otro vietu galvenajā maršrutā izcīnīja Maira Leja ar zirgu Talismans Pikabello (JSK Temperaments), bet trešo – arī Ģirts Bricis šoreiz ar zirgu Jackpot (Sport de Lux).

Pārējo maršrutu uzvarētāji - maršrutā ar šķēršļu augstumu 50cm bērniem līdz 16 gadu vecumam konkurencē, kur jātnieki startēja ar zirgiem, uzvarēja Ilga Cimare ar zirgu Ptaha-Rizoma (JK Viktorija), bet poniju konkurencē – Viktorija Cīmure ar Next Star (JSK Princis). 80 cm maršrutā uzvaru guva Ilona Zaula ar zirgu Veladoni Star, pārstāvot SIA GZ Jaunbrīnumi. Gan 100cm maršrutā, gan maršrutā ar šķēršļu augstumu 110cm uzvaru guva Z/S Tīraines staļļi pārstāves - Laima Lāce ar zirgu Adelaide (100cm) un Sintija Semeņkova ar zirgu Calibra (110cm).

Turnīra maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons stāsta: "Sacensību maršrutus sastādījām divatā ar Egilu Broku. Strādāšana mums abiem kopā bija liels bonuss, jo, sastādot maršrutus, bija iespēja apkopot idejas, tās izdiskutēt un rezultātā sastādīt krietni interesantākus maršrutus nekā parasti. Piemēram, poniju maršruts bija sastādīts nedaudz sarežģītāks nekā parasti, mēs to darījām ar pedagoģisku nolūku parādīt jaunajiem jātniekiem, ka maršrutu var veikt labāk, ja to dara precīzāk, nevis ātrāk. Tajā pašā laikā ļoti grūti bija apvienot iecerēto ar iespējamo, jo tā kā bija ļoti daudz dalībnieki, bet dienā stundas ir tik, cik ir, maršruti bija jāpārplāno un tajos nevarēja iekļaut visus iecerētos elementus. Esam ar paveikto apmierināti, un jāsaka lielu paldies sportistiem par pacietību un centību."

Informāciju sagatavoja:
Inga Praņevska,
JJS pārstāve