Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferēm 29. vieta pasaulē

Andrejs Siliņš

Pārliecinošs finišs pasaules amatieru komandu čempionātā izdevās Latvijas sieviešu golfa izlasei, kas debijas reizē izcīnīja 29. vietu. Austrālijas pilsētā Adelaidē notikušajā turnīrā Latvija spēja apsteigt ne tikai spēkos līdzīgas komandas, bet arī teorētiski spēcīgākas pretinieces.

Latviju čempionātā pārstāvēja ASV studentu sporta (NCAA) „Atlantic Sun” konferences čempione Laura Jansone, Latvijas amatieru čempione Krista Puisīte un viņas jaunākā māsa Māra Puisīte, kam individuāli turnīrs izvērsās vissekmīgāk. Pēdējā no četrām čempionāta kārtām Latvijas rezultāts bija +3 virs PAR, bet kopvērtējumā +30 virs PAR. Katrā sacensību dienā komandas rezultātā ieskaitīja divu veiksmīgāko spēlētāju rezultātus.

Turnīra pēdējo kārtu "Grange Golf Club" Austrumu laukumā Māra Puisīte nospēlēja ar 74 sitieniem (+1 virs PAR. Kristas Puisītes rezultāts bija +2 virs PAR, bet Laura Jansone nospēlēja ar +3 virs PAR.

Par čempionēm un "Espirito Santo" kausa ieguvējām kļuva zviedrietes ar komandas rezultātu -19 zem PAR. Zviedrijas komanda tuvākās konkurentes Spānijas golferes apsteidza par 12 sitieniem, bet trešās ar -5 zem PAR finišēja ASV spēlētājas. Čempionātā, kas risinājās "Grange Golf Club" Austrumu un Rietumu laukumos, startēja 48 valstu komandas.

Latvijas meiteņu 29. vieta debijas reizē pasaules čempionātā noteikti ir liels panākums, uzskata Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Santa Puče. "Tas ir negaidīts panākums, lai arī klusībā varbūt tomēr cerējām uz vietu labāko 30 komandu vidū," teica Puče.

Gūtajos panākumos neatsveramu ieguldījumu devis gan pašu spēlētāju darbs, gan viņu vecāku atbalsts. Jāuzteic arī golfa junioru programmas ilggadīgs atbalstītājs „Latvijas Mobilais Telefons” un visi Latvijas golfa laukumi, kas nodrošināja bezmaksas treniņu iespējas. Čempionātā komandu atbalstīja „Five Seasons”, vietējie latvieši un īpaši Miķelis Dancis, kā arī Latvijas goda konsuls Austrālijā Valdis Tomanis.

Latvija pasaules amatieru komandu čempionātā būs pārstāvēta arī vīriešu konkurencē. Vīriešu turnīrs ilgs no 16. līdz 19.oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu laukumā un "Royal Adelaide Golf Club". Latvijas komandā spēlēs Kārlis Broders, Mikus Gavars un Reinholds Pīrāgs.

Pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti

Komandu ieskaite: golfstatresults.com: Team Leaderboard
Individuāli: golfstatresults.com: Player Leaderboard
Latvijas golferes: golfstatresults.com: Team Individual Player Scorecards

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-11 13:46, pirms 16 gadiem
hvz rakstīja: tas ir labi vai slikti?
normaali.

     [+] [-]

, 2008-10-11 13:52, pirms 16 gadiem
tas ir labi, nemot vera kur atrodas golfs latvija

  +1 [+] [-]

, 2008-10-11 14:10, pirms 16 gadiem
Es teiktu labi, jo spēlēja juniores. Tikām augstāk par Krieviju, kur it kā golfs ir augstākā līmenī. Kad viņas paaugsies, tad jau vajadzētu būt labākiem rezultātiem.