Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Esplanādes parkā ar vērienu noslēdzas "Enerģiju olimpiešiem" pasākumu sērija

Andrejs Siliņš

Esplanādes parkā ar vērienu noslēdzas "Enerģiju olimpiešiem" pasākumu sērija
Foto: Kārlis Briedis

Svētdien Rīgas centra Esplanādes parkā norisinājās sestais un noslēdzošais sporta un izklaides sērijas „Enerģiju olimpiešiem” pasākums, kuru kuplā skaitā apmeklēja lieli un mazi aktīva dzīvesveida cienītāji ar mērķi atbalstīt uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus. Dienas gaitā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairākās jautrās sporta aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo Enerģijas lāpu un vienojoties kopējam enerģijas žesta fotouzņēmumam.

Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos un līdzjutējiem veltītiem pateicības vārdiem apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki - kamaniņu braucēji un olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici, Skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs, Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs un olimpietis Zintis Ekmanis un bijusī vieglatlēte Ineta Radēviča.

Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja aprunāties un nofotografēties ar klātesošajiem sportistiem, turklāt arī šoreiz netrūka aizraujošu sportisku izaicinājumu, kad loka šaušanā spēkiem mērojās Ineta Radēviča un Zintis Ekmanis, savukārt lēkšanā ar lecamauklu viens otru pārspēt centās brāļi Šici.

Uzreiz pēc iesildīšanās aktivitātēm apmeklētāji tika aicināti nodoties enerģijas dāvāšanai un izklaides programmas baudīšanai, savukārt jau plkst. 13:00 uz skatuves kāpa pasākuma īpašie viesi – AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis,

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī Rīgas domes Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna, kuri klātesošos sveica ar iedvesmojošām uzrunām un visi kā viens vēlēja olimpiešiem veiksmīgus startus.