Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijas valstu pārstāvji, arī Eiropas čempions Gailītis, Madonā atklājuši longborda sezonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas valstu pārstāvji, arī Eiropas čempions Gailītis, Madonā atklājuši longborda sezonu
Gustavs Gailītis (vidū). Foto: longboarding.lv

Madonas viesmīlīgajā atpūtas un sporta bāzē ‘’Smeceres Sils’’ tika atklāta Latvijas longborda nobrauciena seriāla 13. sezona. Dēļotāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sacentās par uzvaru ‘’Madona longboard challenge’’ sacensībās.

Sacensību galvenajā disciplīnā nobraucienā junioru grupā pie uzvaras tika Kristers Karlštreims. Dāmu grupā kvalifikācijā uzvarēja igauniete Helēna Konda par 0.1 sekundi pārspējot rīdzinieci Dominiku Adriānu Ozoliņu. Taču finālbraucienā jau no starta Dominika izvirzījās vadībā un noturēja to līdz pat finišam – Ozoliņai uzvara, bet igaunietei Kondai otrā vieta. ‘

’Masters’’ jeb pieredzējušo braucēju grupas finālā tikās divi lietuvieši un divi latvieši – Lukas Kirkilionis un Arūnas Gaulia pret Kasparu Balamovski un Edžu Konošonoku. Pieredze guva virsroku un pirmais finišēja Kirkilionis, un aiz viņa latvieši Balamovskis un Konošonoks.

Savukārt kopējās jeb ‘’Open’’ grupas sacensībās neiztika bez lietus. ‘’Open’’ grupas lielajā finālā uz starta stājās divi ātrākie kvalifikācijas braucēji, rīdzinieks Gustavs Gailītis un Tallinas pārstāvis Toomas Keskula. Kopā ar viņiem finālā tika septītā un 16. rezultāta īpašnieki kvalifikācijā – ‘’Masters’’ čempions Kirkilionis un igaunis Reijo Seemre. Jau no starta vadībā izvirzījās Gailītis pārliecinoši uzvarot un kļūstot par šī gada nobrauciena seriāla sezonas līderi. Cīņa par otro vietu izvērtās dramatiska, jo tika piedzīvots kritiens, kā rezultātā otrais finišēja Seemre, bet trešais Keskula.

Otrajā sacensību dienā tika aizvadītas tradicionālās ‘’Skate & shoot’’ (skeitborda un biatlona apvienojums) sacensības. Dāmām jau atkal uzvarēja Ozoliņa pārspējot igaunieti Kondu. Savukārt, vīriem savu meistarību apliecināja lietuvieši – jau otro gadu pēc kārtas pirmā vieta Pauliusam Raškauskam. Otrais igaunis Sandro Glass, bet trešais vēl viens lietuvietis Augustas Varanauskas. Visbeidzot ‘’Slide jam’’ disciplīnā par meistarīgāko tika atzīts igaunis Keskula.

Nobrauciena seriāla sezonas turpinājumā plānotas sacensības 6.-7. jūlijā Priekuļos un 17. augustā Līgatnē.

Izmantotie resursi:
Longboarding LV -

Informāciju sagatavoja
Gustavs Gailītis