Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK vadība tiksies ar sporta veidu federāciju pārstāvjiem

Jānis Pārums

LOK vadība tiksies ar sporta veidu federāciju pārstāvjiem
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Piektdien – 12.martā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība turpinās tikties ar Olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu kopīgu darbības programmu un finanšu piesaisti, gatavojoties nākamajām olimpiskajām spēlēm vasaras un ziemas sporta veidos.

12.martā LOK telpās notiks divas sanāksmes. Vispirms LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, viceprezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Einars Fogelis tiksies ar ziemas sporta veidu federācijām, bet pēc tam ar vasaras sporta veidu federācijām.

Tikšanās laikā paredzēts apspriest arī jauno LOK izstrādāto valsts labāko sportistu un treneru atalgojuma modeli.

Jau ziņots, ka 9.martā Latvijas Olimpiskā komiteja rīkoja tikšanos ar Latvijas Bobsleja un Kamaniņu sporta federāciju vadību, kurā apsprieda šo sporta veidu astoņu labāko sportistu un viņu treneru atalgojuma palielināšanu.

LOK izstrādājis piedāvājumu, kas paredz no 1.maija vadošajiem sportistiem maksāt līdz 1000 latu lielas algas, bet treneriem piedāvātais atalgojums būtu līdz 1500 latiem. Līdzīgu sistēmu 2011.gadā plānots ieviest arī vasaras sporta veidu pārstāvjiem.

Labāko sportistu un viņu treneru atalgojumam naudu piesaistītu no LOK līdzekļiem, taču ne no valsts budžeta piešķirtā finansējuma. LOK atbalsts būtu tikai daļa no sportistiem piesaistāmā finansējuma, jo papildu līdzekļus gādātu arī federācijas sadarbībā ar saviem sponsoriem un Latvijas Olimpisko vienību.

Informāciju sagatavoja:
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe – Vīksne

     [+] [-]

, 2010-03-11 17:43, pirms 14 gadiem
Kā Sudrabas kundze paokšķerēja pa LOK tā uzreiz Vrubļevskis sāka pakaļu cilāt jo laikam adatas ežu dursta un gribas 'vēl pasēdēt amatā!!!

     [+] [-]

, 2010-03-11 19:36, pirms 14 gadiem
Reāli tas notiek, jo LOK vadībai draud vēlēšanas un federācijas ir tās kas vēl,tapēc tagad tiek piesolīts vis uz pasaules! Cien. federāciju pārstāvji apdomājat divreiz pirms balsot par šiem kadriem un atkārtoti tos ievēlēt amatos!

     [+] [-]

, 2010-03-11 21:45, pirms 14 gadiem
Tiešām LOK vadībā nepieciešami citi kadri,ar citu attieksmi pret sportistiem!

     [+] [-]

, 2010-03-12 00:44, pirms 14 gadiem
Nu pavērosim, kā tas viss attīstīsies... Ceru uz labāko, bet, ja kārtējā gaisa pīle, tad visus šobrīd esošos funkcionārus prom no teikšanas!