Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvija šorttrekā cer uz medaļu

Andrejs Siliņš

Latvija šorttrekā cer uz medaļu
Haralds Silovs

No 18. – 20. janvārim Ventspilī uz starta ISU Eiropas čempionātā šorttrekā stāsies ap 90 sportistu no 25 valstīm. Šobrīd Ventspilī ieradušies Austrijas, Beļģijas, Vācijas un Polijas šorttrekisti.

Tuvākajās dienās viņiem pievienosies krievi un itāļi, kas pēdējos gados allaž bijuši galveno favorītu lomā. Tā kā šorttreks kopš 1992. gada ir pilntiesīgs Olimpiskais sporta veids, varam apgalvot, ka Latvija gatavojas ceturtajām nozīmīgākajām sacensībām pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim olimpiskajos sporta veidos noticis Pasaules čempionāts hokejā un kamaniņu sportā, kā arī Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā.

Latvijas sportisti, tāpat kā pēdējās sezonās ierasts, trenējas apvienotajā grupā pie holandieša Jerūna Otera, kurš Kalgarī Olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu. Tiesa toreiz šorttrekam vēl bija paraugdemonstrējuma sporta veida statuss. Tāpat viņš ir vairākkārtējs pasaules čempions. Haraldu Silovu treneris pieskaita Eiropas čempionāta favorītu lokam – sportistiem, kas var cīnīties par medaļām 1000 un 1500 metru distancē, kā arī absolūtajā vērtējumā. Arī pats Haralds neslēpj savas ambīcijas, taču neko prognozēt nevēlas.

Silovs: ”Sākot jau no pirmssezonas treniņnometnes un startiem Kanādā un beidzot ar Pasaules kausa posmiem esmu uzrādījis tikai augšupejošu tendenci. Arī treniņos ņemtie kontrollaiki dod pamatu optimismam. Taču solīt medaļas šorttrekā nebūtu prātīgi. Mūsu sporta veidā var notikt jebkas – vari zaudēt taktiski, tevi var pagrūst konkurents un sacīkste ir beigusies. Taču potenciāli noteikti varu sevi pieskaitīt medaļu pretendentiem.”

Ventspilī ar mērķi izcīnīt Eiropas čempiona titulu ieradies arī Latvijas vadošo sportistu treniņu biedrs Pīters Geisels, kurš pirms diviem gadiem bija trešais, bet pagājušogad Šefīldā izcīnīja Eiropas sudrabu. Geisels: “Kā jau vienmēr ierodoties sacensību vietā divas nedēļas pirms to sākuma pastāv dažas problēmas, kas jāatrisina. Taču šeit Ventspilī visi ir gatavi palīdzēt. Pats sporta komlekss ir augstā līmenī, un arī ledus kvalitāte uzlabojas. Mans mērķis, ņemot vērā iepriekšējo gadu rezultātus, ir skaidrs – uzvarēt. Taču tas nebūs viegli! Labprāt uz otrā goda pjedestāla pakāpiena redzētu Haraldu, bet savam tautietim Vīmam De Deinem novēlu uzvarēt 500 metros.”

Vēl Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs Evita Krievāne un juniors Jēkabs Saulītis. Krievāne, kura pirms diviem gadiem pārstāvēja Latviju Turīnas Olimpiskajās spēlēs pagājušogad mocījās ar veselības likstām – vasarā viņai tika operēts ceļgals, bet novembrī bija problēmas ar muguru. Tai pat laikā viņa izvirzījusi mērķi cīnīties par vietu labāko desmitā. Jēkabs Saulītis ir talantīgs juniors, kuram ar laiku ir pa spēkam iekļūt pasaules elitē tāpat kā to paveicis Haralds Silovs. Šis Eiropas čempionāts gan viņam vairāk kalpos pieredzes gūšanai, taču viņa treneris Māris Birzulis ir pārliecināts, ka tālāk par pirmo sacensību kārtu viņa audzēknis tiks. Šīs nedēļas nogalē Saulītis startē Pasaules junioru čempionātā, kas notiek Itālijā.

Katrā no sacensību dienām tiks izcīnītas medaļās atsevišķās disciplīnās – 1000, 500 un 1500 metru distancē, bet svētdienas vakarā notiks 3000 metru superfināls. Pēc tā tiks summēti visās četrās disciplīnās iegūtie punkti un taps zināms Eiropas absolūtais čempions daudzcīņā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Slidošanas asociācija

     [+] [-]

, 2008-01-11 14:34, pirms 16 gadiem
kurs pirms kadiem pieciem gadiem butu iedomajies ka mums bus pasaules elites sorttrekists?

     [+] [-]

, 2008-01-11 14:43, pirms 16 gadiem
Neviens

     [+] [-]

, 2008-01-11 16:42, pirms 16 gadiem
Oters ļoti atsaucīgs cilvēks, bijis pat piecās olimpiskās spēles, stāstīja ka Soltleiksitijā tribīnēs bija 50 000 skatītāju, kaut kas neticams bijis. Atzina, ka ja kāds no beļģiem nedabūs medaļas, ar rezultātu nebūs apmierināts. Tas, ka Latvija ir iespēja strādāt ar šādas klases speciālistu un sparingpartneriem (beļģiem, vāciešiem) ir tiešām atzīstami.

Noteikti favorītu pulkam jāpieskaita itāļi. Ceru uz Haralda zeltu. Iesaku visiem braukt uz V-pili un aplūkot sacensību norisi klātienē, sacīkstes būs aizraujošas (5 ls dienā, 12 ls pa visām trim).

     [+] [-]

, 2008-01-15 14:44, pirms 16 gadiem
uzskatu,ka Evitai ari ir labas iespejas...