Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai 14. vieta pasaules junioru čempionātā

Latvijas šorttreka izlase izcīnījusi 14. vietu 2000 metru stafetē pasaules junioru čempionātā, kurš no 11. līdz 13. janvārim norisinās Itālijas pilsētā Bolzāno.

Pirmo reizi Latvijas šorttreka vēsturē šāda līmeņa sacensībās Latvija startēja ar savu stafetes komandu - ar Jēkabu Saulīti, Jāni Piusu un Normanu Beikmani sastāvā. Junioru sacensībās stafetes komandā startē trīs sportisti, kuri ik pa diviem apļiem mainās.

Izloze noteica, ka mūsu pretinieki priekšsacīkstēs būs ASV, Krievijas un Horvātijas komandas. Ledus laukumā mūsu sportisti piekāpās abām lielvalstīm, bet pārspēja horvātus, bet ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Debijas reizē stafetē Latvijas izlasei 14.vieta.

Rīt norisināsies individuālās sacensības 500 metru distancē, bet svētdien tiks dots starts 1000 metros. Svētdien arī superfināls 1500 metros, kurā startēs individuālo distanču astoņi labākie.

Saistītais raksts: Saulītis 15. vietā pasaules junioru čempionātā

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Slidošanas asociācija