Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas burātājai veiksmīgs starts Eiropas čempionātā, apsteidzot dažas olimpietes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas burātājai veiksmīgs starts Eiropas čempionātā, apsteidzot dažas olimpietes
Estere Kumpiņa. Foto: Christophe Launay / World Sailing

Šonedēļ Bulgārijas pilsētā Varnā notiekošajā Eiropas čempionātā "Laser Radial"/ILCA 6. olimpiskajā klasē veiksmīgi nostartējusi Latvijas burātāja Estere Kumpiņa, apsteidzot dažas olimpietes un izcīnot 35.vietu 66 dalībnieču konkurencē.

Dalībniecēm bija jāveic desmit braucieni, no kuriem tika skaitīti astoņi labākie, divus sliktāko anulējot. Burātājas guva punktus attiecīgi savām izcīnītajām vietām, uzvaru svinot dalībniecei ar mazāko punktu summu. Kumpiņa labāko sniegumu parādīja piektajā, astotajā un desmitajā braucienā, kuros finišēja tuvu divdesmitniekam - attiecīgi 23., 21. un 20. pozīcijā. Pārējos braucienos viņai bija 56., 61., 45., 44., 32. un 35. vieta, bet priekšpēdējā braucienā viņa tika diskvalificēta.

Summā Latvijas burātājai bija 276 punkti, kas ļāva apsteigt vairāk nekā 30 konkurentes un iegūt 35. vietu. Divas vietas aiz Kumpiņas palika Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Viktorija Andrulīte no Lietuvas, bet nedaudz tālāk bija cita olimpiet Šaja Kakona no Izraēlas.

Pārliecinošu uzvaru svinēja poliete Agata Barvinska, kura summā iekrāja 34 punktus, sudrabs un 54 punkti bija nīderlandietei Maksimei Jonkerei, bet bronza un 60 punkti – grieķietei Vasilejai Karahaliu.

Kumpiņa bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā čempionātā.

Izmantotie resursi:
LETA