Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Una Berga: "Cīnāmies, lai Latvija būtu lepna"

Ints Megnis
Ints Megnis

Una Berga: "Cīnāmies, lai Latvija būtu lepna"
Latvijas junioru badmintona izlase Tallinā

Kaut Latvijas badmintonisti zina, ka Eiropas junioru čempionātā nevarēs cīnīties par augstām vietām, viņi dara visu, lai Latvija būtu lepna, intervijā paudusi šī gada Latvijas čempione pieaugušajiem Una Berga.

Latvijas izlase pagājušajā nedēļā piedalījās Eiropas junioru čempionāta komandu sacensībās, uzvarot Islandi, bet piekāpjoties Krievijai un Slovākijai. Jau otrdien Tallinā sāksies čempionāta individuālās sacensības.

"Man bija diezgan labas spēles, esmu ļoti apmierināta ar savu sniegumu un sacensību organizāciju," intervijā Latvijas Badmintona federācijai izteicās Liāna Lenceviča.

"Kā komanda startējām ļoti labi. Pati savas spēles noteikti varēju aizvadīt labāk, nejutos vēl pilnībā pārliecināta par sevi," teica Berga, kura komandu čempionātā vienīgā uzvarēja vienspēļu mačos, turklāt paveica to divreiz.

"Man patika mana spēle. Jutos diezgan labi laukumā. Sakumā bija neliels uztraukums, bet patika spēlēt pret Krieviju," stāstīja trešā Latvijas izlases meitene Diāna Stoginija.

"Ir kur tiekties, centīsimies pasaules čempionātā nospēlēt labāk," pauda Latvijas izlases spēlētājs Ardis Daniels Bedrītis.

"Varbūt šoreiz neparādīju savu labāko spēli, bet redzēju pie kā ir jāpieliek. Ļoti lepojos ar meitenēm, kuras izcili mūs pārstāvēja," piebilda Rihards Valters Blaubergs.

"Nebija mans labākais rezultāts," stāstīja Edgars Vaivads.

"Komanda nospēlēja ļoti labi. Protams, ir kur tiekties, bet nospēlējām ļoti labi," noslēdza izlases treneris Uvis Raivis Kronenbergs.

Plašāku interviju Latvijas izlases līdere Berga sniegusi Eiropas Badmintona federācijas pārstāvim.

"Mazām valstīm šādos čempionātos ir grūti. Citas valstis cīnās par medaļām, bet mēs zinām, ka nevaram to paveikt. Tomēr cīnāmies, lai Latvija būtu lepna. Šādi turnīri dod ļoti lielu pieredzi, esam laimīgi, ka varam spēlēt pret labākajiem spēlētājiem," stāstījusi Berga. "Jūtu, ka mans līmenis paliek augstāks, jūtu pieredzējušāka, dodos uz treniņnometnēm, tas daudz palīdz. Šogad biju Pītera Geida akadēmijā. Zināju, ka man ir daudz pie kā strādāt, bet nezināju, ka pie tik daudz. Vēlos spēlēt tik augstā līmenī cik vien iespējams, varbūt pēc pāris gadiem izdosies cīnīties par augstām vietām."