Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēdzies Latvijas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē
Foto: Latvijas dambretes federācija.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā, pasākumu centrā “Fantadroms”, norisinājās Latvijas jauniešu čempionāta 100 lauciņu dambretē fināli, kuros piedalījās labākie jaunie dambretisti no visas Latvijas. Sacensības norisinājās jaunietēm un jauniešiem četrās vecuma grupās: līdz 10 gadu vecumam, līdz 13 gadu vecumam, līdz 16 gadu vecumam, līdz 19 gadu vecumam.

Jaunākajā vecuma grupā līdz 10 gadiem meitenēm pārliecinoši uzvarēja par favorīti uzskatītā Varvara Ivanova no Rīgas 19.vidusskolas, otrā vieta Natālijai Paškovai no Dambretes attīstības biedrības (Salaspils), bet trešajā vietā ierindojās Grieta Kreita no Dambretes attīstības biedrības (Baloži).

Vecuma grupā līdz 10 gadiem zēniem pirmajā trijniekā iekļuva un medaļas izcīnīja Dambretes attīstības biedrības pārstāvji. Pirmo vietu sīvā cīņā izcīnīja Ņikita Vorotņikovs (Zolitūde), otro vietu Iļja Trasko (Zolitūde), bet trešajā vietā ierindojās jaunais dambretists Arvo Krebe (Baloži).

Vecuma grupā līdz 13 gadiem meitenēm sīva cīņa norisinājās starp divām galvenajām konkurentēm un turnīra noslēgumā viņas finišēja ar vienādu punktu skaitu. Pirmā vieta godam nopelnīta Alisai Orlovai no Dambretes attīstības biedrības (Salaspils), bet otro vietu izcīnīja Darja Drabova no Rīgas 19.vidusskolas, abām spēlētājām pa 16 punktiem. Trešajā vietā ar 10 punktiem Denija Kemze no Valmieras.

Vecuma grupā līdz 13 gadiem zēniem pirmajā trijniekā iekļuva un zelta un sudraba medaļas izcīnīja uzreiz divi Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji. Pirmo vietu sīvā cīņā izcīnīja Jurģis Stīpnieks ar 13 punktiem, otro vietu arī ar 13 punktiem, bet sliktākiem papildrādītājiem ieguva Roberts Maikūns. Trešo vietu izcīnīja Dambretes attīstības biedrības dambretists Rihards Raginskis-Repše (Salaspils).

Vecuma grupā līdz 16 gadiem meitenēm deviņu dalībnieču konkurencē pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Valda Vasariete no Dambretes attīstības biedrības (Salaspils), otrā vieta Polinai Gerasimovai no dambretes skolas “Domātprieks” (Rīga), bet trešo nedaudz negaidīti, bet pelnīti izcīnīja Sintija Malofeja no Limbažu novada bērnu un jauniešu sporta skolas.

Vecuma grupā līdz 16 gadiem zēniem sīva cīņa norisinājās starp titulēto Klāvu Norenbergu no Limbažu novada bērnu un jauniešu sporta skolas un Vsevolodu Mitrēviču no Rīgas 19.vidusskolas. Pirmo vietu sīvā cīņā, iegūstot 15 punktus, izcīnīja Klāvs Norenbergs, Vsevolodam Mitrēvičam par punktu mazāk un izcīnīta otrā vieta. Trešo vietu ar 11 punktiem izcīnīja Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas dambretists Reinis Štāls.

Vecuma grupā līdz 19 gadiem juniorēm sešu dalībnieču konkurencē pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Jelizaveta Zaharova no Rīgas 19.vidusskolas, otrā vieta Kristīnei Neļai Malahovskai no Rēzeknes novada sporta skolas, bet trešo Amanda Švirkste no Madonas.

Vecuma grupā līdz 19 gadiem junioriem septiņu dalībnieku konkurencē pirmo vietu sīvā cīņā, iegūstot 10 punktus, izcīnīja Ričards Osītis no Dobeles sporta skolas, par vienu punktu mazāk un otrā vieta Kristeram Lapiņam no Limbažu novada bērnu un jauniešu sporta skolas. Trešo vietu ar 8 punktiem izcīnīja Siguldas sporta skolas dambretists Renards Helfrehts. Jāatzīmē, ka Ričards Osītis un Renards Helfrekts ir izcīnījuši tiesības startēt arī Latvijas pieaugušo čempionāta finālā 100 lauciņu dambretē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija