Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas olimpieši stādīs kokus Olimpiskajā alejā

Latvijas olimpieši stādīs kokus Olimpiskajā alejā
Aigars Fadejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Trešdien, 11.jūnijā plkst. 12.00 Latvijā labi zināmie olimpieši kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadību stādīs pirmos kokus Olimpiskajā alejā pie Olimpiskā sporta centra Rīgā, Grostonas ielā 6b.

Šie olimpieši būs Inese Jaunzeme (vieglatlētika), Aigars Fadejevs (vieglatlētika), Mārtiņš Rubenis (kamaniņu sports) un Jevgēņijs Saproņenko (vingrošana).

„Olimpiskajai kustībai bez sporta ir vēl divi balsti — kultūra un vides aizsardzība,” savās pārdomās dalījās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

„Tāpēc Latvijas II Olimpiādes un Pekinas olimpisko spēļu priekšvakarā esam nolēmuši kopā ar mūsu labākajiem sportistiem uzsākt kādu brīnišķīgu tradīciju – Olimpiskās alejas izveidi. Ceru, ka projekta rezultātā Rīgas centrā būs par vienu videi draudzīgu vietu vairāk, un Latvijas izcilāko sportistu auras klātbūtne veicinās olimpisko vērtību un ideālu popularitāti jauniešu vidū,“ stāstīja Vrubļevskis.

Arī Latvijas Olimpiešu kluba prezidente un pirmā olimpiskā čempione Inese Jaunzeme, kura ir viena no „zaļāk domājošajām” olimpietēm Latvijā, uzskata, ka: „Senajā Grieķijā olimpiskās alejas veidoja čempionu skulptūras, taču savā alejā gribam stādīt kokus. Vai tad nav zināms, kāds troksnis Rīgā rodas gandrīz ap katru jauno pieminekli, turklāt pie mums tik daudz nozāģē, ka jaunu koku stādīšana ir nepieciešama. Es jutīšos tīri patīkami, ja šajā alejā kuplos un ilgi zaļos mans koks!”

Pirmie koki, kurus plānots alejā iestādīt ir dižskabārdis, kastaņi, liepas un kļavas.

Projekts tapis pateicoties Latvijas Olimpiskās komitejas sponsora – valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži“ atbalstam.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe-Vīksne, LOK sabiedrisko attiecību speciāliste

     [+] [-]

, 2008-06-10 14:41, pirms 16 gadiem
Vareetu, kaads iestaadiit Kljavinju...

     [+] [-]

, 2008-06-10 14:52, pirms 16 gadiem
Doma laba. Tikai kaut kā nestādos priekšā, kur tur varētu sākt stādīt kokus, kurā mašīnu stāvvietas galā? Un vai pēc pusgada tur nevaidzēs rakt tranšejas ar jauniem kabeļiem?

  -1 [+] [-]

, 2008-06-10 15:29, pirms 16 gadiem
kaadus vel kokus? labak lai stada rekordus...