Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas burātāji pasaules un Eiropas čempionātos ledusburāšanā starp desmit spēcīgākajiem

Andrejs Siliņš

Latvijas burātāji pasaules un Eiropas čempionātos ledusburāšanā starp desmit spēcīgākajiem
Foto: buratajiem.lv

Nedēļas nogalē Hāpsalā, Igaunijā, noslēdzās Eiropas čempionāts ledusburāšanā DN klasē, kas sekoja nedēļas sākumā turpat aizvadītajam pasaules čempionātam. Pakutinot nervus un sagādājot ne vienu vien pārsteigumu pasaules spēcīgākajiem sportistiem, ar labiem panākumiem abos čempionātos startēja arī pašmāju burātāji.

No pieciem Latviju pārstāvošiem ledusburātājiem augstāko sniegumu uzrādīja Madars Alviķis. Viņš pasaules čempionātā 51 dalībnieku konkurencē izcīnīja 6.vietu, bet Eiropas čempionātu, pēdējā braucienā sīvā cīņā piekāpjoties vairākkārtējam pasaules čempionam, amerikānim Rojam Šerijam, noslēdza 4.vietā. No podiuma Madaru Alviķi šķīra 4 punkti.

Pašreizējais Latvijas čempions ledusburāšanā Matīss Alviķis pasaules čempionātu noslēdza 16.vietā, bet Eiropas čempionātā ierindojās 8.vietā.

Pārējiem Latvijas burātājiem sacensības aizvadītas ar dažādām sekmēm. Gatim Graudumam 25.vieta pasaules čempionātā un 21.vieta Eiropas čempionātā, Raivo Elnionim attiecīgi 26.vieta un 52.vieta. Bet Latvijas vecmeistaru Gunāru Rozenbergu šoreiz pievīla tehnika un kopvērtējumā viņam 34.pasaulē un 43.vieta Eiropas čempionātā.
Visi Latvijas burātāji, izņemot Raivo Elnioni Eiropas čempionātā, startēja spēcīgākajā A jeb Zelta grupā.

Par pasaules un Eiropas čempionu tika kronēts Karols Jablonskis no Polijas, kuram šis ir jau astotais pasaules čempiona tituls un ceturtais pēc kārtas Eiropas čempiona tituls.

Čempionātos kopā piedalījās 160 burātāju no 17 valstīm, kas sacentās trīs apakšgrupās A (Zelta flote), B (Sudraba flote) un C (Bronzas flote) grupās.

Informāciju sagatavoja
Sintija Sīmane
Latvijas Zēģelētāju savienības preses sekretāre