Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijā notiks ECSA valdes sanāksme

Andrejs Siliņš

Šī nedēļas nogalē, 11.un 12.janvārī, pirmo reizi Rīgā tiek rīkota Eiropas Muitu sporta asociācijas (ECSA) valdes sanāksme, kuras laikā plānots lemt par ESCA lomu Muitas savienības 40. gadadienas pasākumu rīkošanā un izskatīt citus asociācijai būtiskus jautājumus.

ECSA ir starptautiska organizācija, kas izveidota 1992.gadā, un tajā šobrīd ir 19 dalībvalstis: Beļģija, Čehija, Dānija, Francija, Īrija, Itālija, Kipra, Latvija, Lietuva, Lielbritānija, Luksemburga, Nīderlande, Polija, Slovākija, Slovēnija Somija, Turcija, Ungārija un Zviedrija. Asociācijas galvenais mērķis ir stiprināt saikni starp Eiropas muitu administrācijām, veicinot un organizējot kopējas sporta aktivitātes. Lielākā daļa dalībvalstu, kas pievienojušās ECSA, ne tikai deleģē savus pārstāvjus piedalīties sporta sacensībās, bet arī pašas tās organizē.

ECSA valdē darbojas amatpersonas no septiņām dalībvalstīm – Čehijas, Itālijas, Īrijas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Nīderlandes un Somijas. Valde tiek ievēlēta ikgadējā ECSA nacionālo koordinatoru sanāksmē uz 4 gadiem. Valdes sanāksmes notiek divas reizes gadā. Šogad pirmo ECSA valdes sanāksmi, kas notiks Rīgā, organizē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenā muitas pārvalde.

Latvija par ECSA dalībvalsti kļuva 2004.gadā, un kopš tā laikā VID Galvenās muitas pārvaldes, Muitas kriminālpārvaldes un teritoriālo iestāžu muitas darbinieki piedalījušies astoņās ECSA rīkotās sacensībās, tanī skaitā starptautiskajās sacensībās šaušanā, minifutbola turnīrā un čempionātā narkotiku meklēšanas suņiem un citās. ESCA rīkotajās šaušanas sacensībās 2006.gadā VID Muitas kriminālpārvaldes komanda ierindojās 3. vietā. Ar labiem rezultātiem muitas darbinieki vairākkārt ir piedalījušies 20 km skrējienā un pusmaratonā, bet 2007.gada rudenī, pirmo reizi piedaloties starptautiskās sacensībās maratona distancē, Eiropas valstu muitas administrāciju komandu konkurencē VID Galvenās muitas pārvaldes darbinieks Latvijai izcīnīja 1.vietu.

Dalība ECSA rīkotajās sacensībās ne vien motivē muitas darbiniekus būt labā sportiskā formā, bet arī veicina Latvijas muitas starptautisku atpazīstamību, kā arī ļauj nostiprināt kontaktus ar citu valstu muitu pārstāvjiem, kam ir īpaša nozīme ikdienas darba pienākumu veikšanā.

Informāciju sagatavoja
VID Komunikācijas daļa

  +1 [+] [-]

, 2008-01-10 14:05, pirms 16 gadiem
karoče muitnieki, par valsts piķi brauc uz "sporta spēlēm", kur cita starpā notiek kaut kas līdzīgs sportam!
Tad jau vasarā esports liks ziņas par visu ministriju sporta spēlēm

     [+] [-]

, 2008-01-10 16:02, pirms 16 gadiem
Ja nezini tad nav ko liet.Tas atshkjiriba nav valsts iestazhu taa saucamajaam 'sporta spelem' kur starp kodieniem kads ari pameetaa bumbu, ir pavisam nopietns pasaakums. Zinu ko runaaju. Tas vis ir EU liimenii.