Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti grauj igauņus

Latvijas kērlingisti grauj igauņus
Foto: TopFoto/Scanpix

Aizvadītajā sestdienā Latvijas kērlingisti savā laukumā uzņēma kaimiņus no Igaunijas. No aizvadītām 11 spēlēm latvieši igauņiem ļāva uzvarēt tikai vienā spēlē.

Komandas sacentās vairākās disciplīnās - klasiskās kērlinga spēles sievietēm, vīriešiem, junioriem, jauktajām komandām un jauktajiem pāriem, bet noslēgumā vīrieši, sievietes, juniori un jauktās komandas aizvadīja skins spēles (katrā endā tiek izspēlēts noteikts punktu skaits). Par uzvaru klasiskā kērlinga spēlē komandas nopelnīja 12 punktus, par neizšķirtu sešus punktus, par zaudējumu nulle punktu. Skins spēlē tika izspēlēts 21 punkts. Līdz ar to kopvērtējumā latvieši pārspēja kaimiņus ar iespaidīgu pārsvaru - 127:29.

Kopvērtējums komandām

Latvija - Igaunija 127:29

SpēleRezultāts
Sieviešu komandasLatvija - Igaunija 10:2
Jauktās komandasLatvija - Igaunija 6:5
Junioru komandasLatvija - Igaunija 8:10
Vīriešu komandasLatvija - Igaunija 21:2
Jauktie pāriLatvija-1 - Igaunija-1 7:4
Jauktie pāriLatvija-2 - Igaunija-2 8:2
Jauktās komandas skins spēleLatvija - Igaunija 14:7
Junioru komandas skins spēleLatvija - Igaunija 16:5
Sieviešu komandas skins spēleLatvija - Igaunija 21:0
Vīriešu komandas skins spēleLatvija - Igaunija 16:5

Paralēli tam jau piekto reizi tika rīkots Latvijas čempionāts individuālajā (punktu) kērlingā. Sieviešu konkurencē Dacei Regžai izdevās aizstāvēt pērno titulu, bet vīriešu konkurencē uzvarēja Ainārs Gulbis, kas pagājušajā gadā ieņēma otro vietu. Šogad čempionātam bija pieteikušies desmit vīriešu un sešas sievietes. Vispirms katrs dalībnieks piecās sesijās izpildīja pa sešām kombinācijām, un sešu labāko rezultātu īpašnieki kvalificējās finālam. Pamatturnīrs vislabāk padevās Gintam Caunem un Ievai Štauerei, bet fināla metieni vairs nebija tik precīzi un abi dalībnieki bija spiesti atkāpties attiecīgi uz piekto un trešo vietu.

Kopvērtējums individuālajā ieskaitē

Vīrieši

VietaSportists
1.Ainārs Gulbis
2.Jānis Laizāns
3.Kārlis Smilga

Sievietes

VietaSportiste
1.Dace Regža
2.Maija Smeltere
3.Ieva Štauere

Informāciju sagatavoja:
curling.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja