Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posma iejādē otrajā dienā Latvijas jātniekiem vēl divas uzvaras

Agris Suveizda

Pasaules kausa posma iejādē otrajā dienā Latvijas jātniekiem vēl divas uzvaras
Foto: Kate Ansone/LJF

LETA. Latvijas jātnieki svētdien sporta centrā "Kleisti" Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma (PK) iejādē otrajā dienā izcīnīja divas uzvaras, vēsta Latvijas Jātnieku federācija.

Pasaules kausa ieskaites shēmā "Grand Prix" pēc brīvās izvēles programmas ar mūzikas pavadījumu - no Latvijas nestartēja neviens duets. Šeit pārliecinošu uzvaru guva Polijas sportiste Sandra Sisojeva ar zirgu "Maxima Bella", saņemot vērtējumu 76,095%. Polijas duetam izcīnīta uzvara arī sestdienas "Grand Prix" shēmā pēc olimpiskās programmas. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas pārstāve Justīne Vanagaite-Samuile ar "Nabab", iegūstot 75,070%. Trešajā pozīcijā otrs Lietuvas duets Daila Katinaite-Pranckevičiene ar zirgu "Amica" (70,140%).

Svētdien bērnu CDICh-A shēmā trešajā godalgotajā vietā ierindojās Hanna Mālniece ar zirgu "Royal Ocean" ar 70,225%. Vidējās balvas pirmajā shēmā labu sniegumu parādīja Olga Šakurova un Agnese Rozīte, attiecīgi ar zirgiem "Falestra" (74,115%) un "Funky" (67,990%) ierindojoties otrajā un trešajā vietā.

Divās jaunzirgu shēmās nepārspēta palika Latvijas jātniece Olga Šakurova. Piecus gadus jauno zirgu shēmā sportiste ar zirgu "La Diva" uzvarēja ar 70,000%, bet sešus gadus jauno zirgu shēmā izcīnīja uzvaru ar "Faberge Fabi" (75,400%). Abas sacensību dienas otro vietu piecus gadus jauno zirgu konkurencē izcīnīja Sintija Elizabete Apsīte ar zirgu "Siro Silvestri".

Junioru konkurencē abas sacensību dienas otro vietu izcīnīja Patrīcija Baranovska ar "Licenciado JF" (65,697% un 68,320%). Jauno jātnieku shēmā svētdien trešā vieta Jevai Bilokriņickai ar zirgu "Elbrus" (65,405%).

Latvijā Pasaules kausa iejādē notika pirmo reizi sporta vēsturē. Kopā sportisti startēja 18 dažādās shēmās, sacensības tiesā tiesneši no Austrālijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes un Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
LETA