Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas karatistiem līdzvērtīgas cīņas Itālijā

4. un 5. aprīlī Itālijas pilsētā Moncā netālu no Milānas notika ikgadējais karatē Zelta līgas čempionāts. Ar dalībnieku skaitu un valstu pārstāvjiem, Zelta līga atpaliek tikai no Eiropas un pasaules čempionātiem, un ir pasaules karatē federācijas oficiālie turnīri.

Latviju šajā čempionāta pārstāvēja divi karatē klubi - "Milons" ar sportistu Kristu Kalniņu (treneris Andris Vasiljevs) un Baltijas karatē klubs ar sportistu Ruslanu Sadikovu (treneris Maksims Ivančikovs).

Pirmajā čempionāta vakarā notika Katas, kur protams līderi bija un ir Itālijas karatisti. Otrajā čempionāta dienā notika visas kumite (cīņu) kategorijas, un arī šeit ar lielu vietējo tiesnešu atbalstu daudzi Itālijas pārstāvji tika pie augstām godalgotām vietām.

Latvijas sportisti parādīja sevi augstā līmenī, un neskatoties uz to, ka laukumos dominēja Itālijas tiesneši un sportisti, tomēr izdevās parādīt līdzvērtīgas cīņas. Krist Kalniņš kategorija līdz 75 kg vīriešiem pirmajā cīņā tikās ar spēcīgo Itālijas sportistu un piekapās viņam.

Ruslans Sadikovs kategorijā līdz 70 kg pirmajā cīņā tikās ar Austrijas sportistu un ar rezultātu 6:1 pārliecinoši uzvarēja. Otrajā cīņā Sadikovs tikās ar savas kategorijas favorītu itāli Monuskalko, ar kuru Ruslans jau bija ticies Eiropas čempionātā Itālijā 2008. gada februārī un toreiz Ruslans uzvarēja viņu. Šoreiz, ar labu tiesnešu atbalstu, itālim izdevās pieveikt Latvijas karatistu - 3:2. Itālijas sportists uzvarēja nākamās trīs cīņas un iekļuva sacensību finālā, tādā veida dodot iespēju Sadikovam cīnīties reposāžā (gandarījuma cīņās) par 3. vietu.

Pirmajā cīņā Ruslans tikās ar Slovākijas pārstāvji un pieveica viņu ar rezultātu 1:0, otrajā reposāžas cīņā Sadikovs tikās ar spēcīgo Vācijas pārstāvji Kristiānu Gruneri - labu un pieredzējušu sportistu, Eiropas un pasaules čempionātu vicečempionu. Sadikovs ar šo sportistu ir cīnījies divas reizes un abas zaudējis, bet šoreiz viņš vācieti pieveica ar 4:0.

Trešajā reposāžas cīņā Sadikovs tikās ar Ungārijas sportistu un pieveica viņu ar 6:0, ceturtajā reposāžas cīņā jau par 3. vietu Latvijas karatists pieveica pieredzējušo Somijas pārstāvji ar rezultātu 2:0 un ieguva Itālijas Zelta līgas 3. vietu, atkārtojot sava kluba biedra Alekseja Žuromska 2007. gada rezultātu.