Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igaunis Udekulls uzvar pirmajā Latvijas ziemas čempionāta posmā jāšanas sportā

Igaunis Udekulls uzvar pirmajā Latvijas ziemas čempionāta posmā jāšanas sportā
Andress Udekulls
Publicitātes foto

Sestdien, 8.februārī, sporta centra "Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu uzvarēja Igaunijas sportists Andress Udekulls ar zirgu Henrietta.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 17 sportiskie pāri, no kuriem pieci sākuma distanci veica bez soda punktiem. Pārlekšanā uzvarēja Igaunijas sportists Andress Udekulls ar zirgu Henrietta, veicot saīsināto distanci ļoti labās līnijās un sasniedzot rezultātu 0 s.p./37,26 s. Tikai nedaudz atpalika labākais no Latvijas sportistiem – Ģirts Bricis ar zirgu Egano van Kadal (RJSK Sport de Lux) – 0/37,64. Arī trešajā vietā Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie – 0/39,22, ceturtā Linda Ansule ar Lemonu (z/s Lielceri) – 0/42,31; piektais – Einārs Cēsnieks ar Alderu (z/s Kriķi) – 0/42,90.

Sacensību galvenā maršruta uzvarētājs Andress Udekulls: "Man ir ļoti labs zirgs, kā arī lielisks grūms. Pašam ir krietna pieredze jāšanas sportā, kas arī šoreiz palīdzēja gūt labāko rezultātu. Galvenajā maršrutā bija spēcīga konkurence – Ģirts Bricis, Andis Vārna, tomēr man izdevās uzvarēt. Esmu priecīgs, ka atbraucu uz sacensībām Rīgā, jo te ir laba organizācija un iespēja sacensties."

Uzvarētājs maršrutā ar līdz 100 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs, piedaloties zirgiem līdz 5 g. v. Aigars Bregže (z/s Lielceri): "Tie šim zirgam Agathi bija pirmie oficiālie mači, un biju pārsteigts, ka tas rādīja tik labus rezultātus. Vēl vairāk priecātos, ja būtu lielāka konkurence. Maršruts bija pietiekami ērts, viegli jājams. Domāju, ka gada turpinājums arī būs labs."

Uzvarētāja maršrutā ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem ar zirgiem līdz 6/7 g. v. Mārīte Pinte (Saldus JSS): "Tas šogad bija mans pirmais starts, un uzskatu, ka tas ir izdevies. Slikto laika apstākļu dēļ nepiedalījos pirmajās gada sacīkstēs, kā arī nevarēju pilnvērtīgi sagatavoties, jo manā rīcībā ir pavisam neliela manēža. Tomēr, neskatoties uz to, zirgs Lečko, ar kuru uzvarēju, leca labi, un arī veiksme bija mūsu pusē. Šogad sāku startēt arī ar diviem piecus gadus veciem zirgiem, ar kuriem vēlētos pietiekami labi sagatavoties āra sacensību sezonai. Esmu nobriedusi darīt visu iespējamo, lai mēs veiksmīgi startētu jaunajā sezonā."

Uzvarētājs ātruma maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem Andis Vārna (SK Quattro): "Visvairāk gatavojos Grand Prix maršrutam ar 130 cm augstiem šķēršiem, taču tā nu iznāca, ka tajā pie godalgām netiku, bet uzvarēju citā konkūrā ar zirgu Fantastika. Maršruti man šķita ar pārāk sarežģītām līnijām, taču tās, iespējams, bija tikai manēžas ierobežotās iespējas, kas traucē sastādīt pietiekami atbilstošu maršrutu. Taču tā ir arī interesantāk startēt."

Nākamie Latvijas ziemas čempionāta posmi konkūrā paredzēti 22. februārī, 8. un 22.martā.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests