Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai divi ceturtdaļfināli pasaules čempionātos 10 dejās junioriem un senioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai divi ceturtdaļfināli pasaules čempionātos 10 dejās junioriem un senioriem
R.Jokšas/I.Jokša. Foto no personīgā arhīva.

Varšavā notikušajā pasaules čempionātā Junioriem II (14-15.g.) 10 deju programmā 35 pāru konkurencē 14.vietu ieņēma Latvijas dejotāji Harijs Vīksna un Laura Mežsarga. Uzvara tika Krievijai, bet mūsu kaimiņi lietuvieši Karolis Burneikis/Izabele Šikaite izcīnīja bronzu. Tikmēr Senioriem II Spānijā 20.vietā no 58 pāriem ierindojās Romualdas Jokšas/Ilona Jokša.

Nedēļas nogale sporta deju pasaulē bija bagāta ar liela mēroga sacensībām 10 deju programmā. Par Latvijas pāru panākumiem Rīgā notikušajā Pasaules kausā pieaugušajiem un pasaules čempionātā jauniešiem jau ziņojām. Mūsu junioru un senioru grupas dejotāji pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) apsteidza gandrīz divas trešdaļas no konkurentiem.

Harijs Vīksna un Laura Mežsarga Polijas galvaspilsētā savā otrajā pasaules čempionātā vēlreiz sasniedza ceturtdaļfinālu. Pēc pirmās kārtas astotdaļfināla mūsējie tikai kā priekšpēdējie iekļuva ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā. Taču vēlāk, pateicoties galvenokārt savai spēcīgajai programmai Standartdejām (ST), viņiem tikai nedaudz pietrūka līdz pusfināla divpadsmitniekam. Harijs ar Lauru čempionātu noslēdza 14.vietā.

Senioriem II (45 gadi un vecāki) Spānijā no 58 pāriem Romualdas Jokšas/Ilona Jokša otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur senioriem šajā deju programmā tiek vairāk dalībnieku nekā citām grupām – 36 pāri. Arī viņiem vairāk punktus uz pusfinālu izdevās nopelnīt ST dejās, kopā vērtējumā uzrādot 20.rezultātu. Pagājušā gadā Romualds un Ilona bija divdesmit astotie, bet 2014.gadā 41.vietā, tā kā ar katru gadu ir vērojams progress un kāpšana uz augšu.

Šo sestdien Dānijas pilsētā Orhusā norisināsies pasaules čempionāts pieaugušajiem ST dejās.