Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātnieki rezultatīvi aizvadījuši PK posmu Tallinā

Andrejs Siliņš

Latvijas jātnieki rezultatīvi aizvadījuši PK posmu Tallinā
Kristaps Neretnieks un Continue

Latvijas jātnieki ar labiem rezultātiem atgriezušies no Pasaules kausa izcīņas posma sacensībām Igaunijā, kas no 4.-6.oktobrim risinājās Saku Suurhall, Tallinā.

Pirmajā sacensību dienā mazā apļa maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 130 cm sesto vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar ķēvi Chandra H. Maršrutu bez soda punktiem veica vēl viens Latvijas duets Kristaps Neretnieks ar Catalino, abi ierindojās divpadsmitajā vietā. Pirmās dienas lielā apļa maršrutā labāko rezultātu no latviešiem sasniedza salīdzinoši jauns duets Einārs Cēsnieks ar Lord Picasso – abi 140 cm augsto ātruma maršrutu veica bez soda punktiem un rezultātā abiem 13.vieta.

Sestdien otro vietu junzirgu maršrutā izcīnīja Andis Vārna ar septiņgadīgo ķēvi Lerida, 130 cm augsto pamatmaršrutu un pārlekšanas maršrutu veicot bez soda punktiem. Sestdien mazā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 135 cm nekļūdīgi startēja divi Latvijas dueti – Maira Leja ar Anytime Picobello Z un Andis Vārna ar KS Coradina, abi attiecīgi izcīnīja desmito un divpadsmito vietu. Grand Prix maršrutā, kas notika sestdien, sesto vietu izcīnīja Kristaps Neretnieks ar Continue. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica 13 dueti, startējot pārlekšanas maršrutā Neretniekam nedaudz pietrūka veiksmes – četri soda punkti un sestā vieta.

Sestdien “Tallinn International Horse Show” notika arī viens no aizraujošākajiem maršrutiem – sacensības sešu šķēršļu rindā. Kopā šajā maršrutā startēja astoņi dalībnieki, sākotnējais pēdējās barjeras augstums 160 cm. Lielākā daļa dalībnieku izstājās pēc pirmā un otrā apļa, līdz ar to sešu šķērļu rinda izvērtās par dueli starp Kristapu Neretnieku ar Catalino un Krievijas sportistu Vladimiru Beļecki ar Quppydam Des Horts, abu sportistu startus publika Saku arēnā pavadīja ar milzīgām ovācijām un aplausiem. Šoreiz spēcīgāks izrādījās Krievijas duets, kas 180 cm augsto šķērsli pārvarēja bez lielām grūtībām. Neretnieka un Catalino lielākais pārvarētais augstums bija 175 cm, 180 cm šķērslim Latvijas duetam pietrūka pavisam nedaudz.

Svētdien otro vietu jaunzirgu maršrutā izcīnīja Andis Vārna ar sešgadīgo ķēvi Fantastika, bet uzvaru mazā apļa maršrutā - Ģirts Bricis ar Chandra H. Pasaules kausa ieskaites maršrutā ar šķērsļu augstumu 160 cm labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Kristaps Neretnieks ar Continue, Latvijas duetam pietrūka nedaudz veiksmes, četri soda punkti pamatmaršrutā un septītā vieta. PK ieskaites pamatmaršrutu ar vienu gāztu šķērsli un vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu veica arī Einārs Cēsnieks ar Lord Picasso. Kopā pamatmaršrutu bez soda punktiem veica pieci dueti, maršrutā uzvaru svinēja Krievijas duets Vladimirs Beļeckis ar Mat’s Up Du Plessis.

Lielā mērā PK posma izcīņas sacensības konkūrā Igaunijā aizritēja zem Lietuvas jātnieka Andriusa Petrovas zvaigznes – viņš šajās sacensībās izcīnīja uzvaras četros maršrutos, kopā Lietuvas sportista kontā astoņas godalgotas vietas.

Šogad Latviju “Tallinn International Horse Show” pārstāvēja salīdzinoši liels sportistu skaits – desmit konkūra disciplīnā un viena sportiste iejādē. Visi sacensību rezultāti pieejami šeit: online.equipe.com