Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas kausa īpašnieki lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas kausa īpašnieki lietišķajā šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa trešais un tai pat laikā noslēdzošais posms lietišķajā šaušanā. Tika noskaidroti Latvijas kausa īpašnieki šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi.

Visos vingrinājumos bija divi vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Latvijas kausa kopvērtējumā tika vērtēti divi labākie posma rezultāti.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē uzvarētājs 3.posma uzvarētājs Ēriks Leonovičs (NBS Mācību vadības pavēlniecība), savukārt trīs posmu kopvērtējumā Latvijas kausu ieguva Igors Gribusts (Anima Libra). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē gan 3.posmā, gan kopvērtējumā 1.vieta Artai Vagalei (Daugavpils).

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) Valsts robežsardzes pārstāvis Edgars Urtāns bija labākais gan 3.posmā, gan kopvērtējumā. Sieviešu un jauniešu konkurencē 3.posma uzvarētāja Arta Vagale no Daugavpils. Edīte Barsova (Valsts robežsardze), kas ieguva 1.vietu sacensību 1.posmā maijā un 2.posmā jūnijā, bija pārāka par savām konkurentēm trīs posmu kopvērtējumā.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) 3.posma uzvarētājs Emīls Latišs (NBS Mācību vadības pavēlniecība), taču Latvijas kausa kopvērtējumā ar identisku punktu summu kā Emīlam, uzvarētāja godā tika Aleksejs Oņegins (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Gerda Āboliņa Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) stabili bija labākā visos trīs Latvijas kausa posmos un likumsakarīgi viņai uzvara arī kopvērtējumā.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) 3.posma uzvarētājs Arnolds Libeks (Strēnieks–A), bet Latvijas kausu trīs posmu vērtējumā izcīnīja Igors Gribusts (Anima Libra). Ludmila Gubenko (Anima Libra), pārliecinoši labākā sieviešu konkurencē gan 3.posmā, gan Latvijas kausa kopvērtējumā.

Šaušanā ar bisi 3.posma uzvarētājs bija Andris Vagalis (Daugavpils), bet Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība) nodrošināja sev uzvaru Latvijas kausa kopvērtējumā. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē posma un Latvijas kausa kopvērtējuma uzvarētāja Ludmila Gubenko (Anima Libra).

Izmantotie esursi:
Latvijas Šaušanas Federācija

Latvijas čempionāts lietišķajā šaušanā norisināsies 9.-10.septembrī Ādažu šautuvē.