Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioni konkūrā kļūst Penele

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par Latvijas čempioni konkūrā kļūst Penele
Laura Penele. Foto: Vladislavs Rutkovskis

Sporta centrā “Kleisti” 7. un 8.augustā notika LR Nacionālais čempionāts šķēršļu pārvarēšanā. Par šī gada čempioni pieaugušajiem kļuva Laura Penele, pārstāvot ZS “Lielceri”. Sudrabs Annai Arkhipovai no “RIT team”, bronza Aleksandram Šakurovam no “Rīgas jātnieku sporta klubs”. Pagājušajā nedēļas nogalē Laura Penele izcīnīja arī lielisku uzvaru Polijā notiekošā nacionāla mēroga turnīra galvenajā maršrutā ar 145 cm augstiem šķēršļiem.

Sportisti par čempionāta tituliem cīnījās divu dienu kopvērtējumā sekojošās konkurencēs: pieaugušie, juniori un jaunie jātnieki, bērni līdz 14 gadu vecumam, I un II grupas poniju jātnieki, amatieri, kā arī jātnieki ar 5 līdz 7 gadus jauniem zirgiem.

Pieaugušo konkurencē jātnieki startēja divās distacēs, kuru augstums bija no 140 līdz 145 cm. Pēc pirmās dienas līderpozīcijā atradās Laura Penele, kura izcīnīja uzvaru ātruma maršrutā ar KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M. (Cardento x Nimmerdor). Aiz viņas ierindojās Anna Arkhipova ar KWPN šķirnes zirgu Heesamar (Toulon x Karlstad), saņemot 4,86 soda punktus, attiecīgi aprēķinot pēc LJF čempionāta Nolikumā noteiktā koeficienta, un Ģirts Bricis ar Michel 231, taču viņš ar šo zirgu nebija pieteikts čempionāta konkurencē.

Otrajā dienā maršrutā ar pārlekšanu saīsinātajai distancei kvalificējās tikai Laura Penele un Anna Arkhipova. Abas dalībnieces no pārlekšanas atteicās un dalīja pirmo vietu. Līdz ar to, ar 0 soda punktiem abās dienās, kas noteikti pēc čempionāta koeficienta, par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Laura Penele. Aleksandrs Šakurovs 145 cm maršrutā izcīnīja trešo vietu ar KWPN šķirnes zirgu Filmoore un ieguva arī bronzu čempionāta kopvērtējumā.

Čempionāta uzvarētāja Laura Penele: “Latvijas čempionātā dažādās konkurencēs ar savu zirgu Dundas V.D.M. uzvaru izcīnu jau ceturto reizi. Pirmo reizi uzvarēju piecgadniekos, otrajā reizē junioru un jauno jātnieku konkurencē, pēc tam divas reizes pieaugušo ieskaitē. Šogad pirmo reizi čempionāts notika smilšu laukumā un labi, ka tā, jo lielā maršruta laikā lija. Uz zāles lekt lietus laikā nav tik draudzīgi zirgam, un man pirms PK nevajadzēja pārbaudīt Dundasu, jo viņš ir daudz lecis uz zāles.

Man liels prieks, ka abas dienas izdevās izlekt bez soda punktiem un uzvarēt. Čempionāts aiz Pasaules kausa ir otras lielākās Latvijas sacensības. Lai arī es esmu vinnējusi šīs konkrētās sacensības, uzskatu, ka šogad mūsu nacionālais čempions tomēr ir Kristaps Neretnieks. Kad Lielceros skatījāmies uz lielā ekrāna olimpiādi, es teicu, ka šogad čempions ir Kristaps, bet Andis bija tas, kurš ieminējās, ka varot jau būt divi čempioni. Tā kā šogad mēs esam divi!

Šī man ir jau trešā palielā uzvara pēc kārtas. Polijā galvenajā maršrutā bija vairāk nekā 50 dalībnieki. Equador (Polija) sporta klubs svinēja 20 gadu jubileju, tādēļ šim turnīram bija 91 000 eiro balvu fonds. Nacionālā turnīrā tas liekas pat nereāli, jo parasti tāda naudas summa ir starptautiskajās sacensībās. Divdesmit gadus viņi tiešām ir nosvinējuši ar vērienu.

Sacensības paralēli notika uz diviem laukumiem. Manuprāt, vieta ir ierīkota tā, ka atbilst pat Eiropas čempionāta rīkošanai. Galvenajā maršrutā pārlekšanā iekļuva 11 dalībnieki, visi bija nežēlīgi ātri. Es pat skatoties nodomāju, kā vispār ir iespējams tik ātri izlek? Man bija jāiet, kā saka, uz visu banku. Tātad – visu vai neko. Kad uz tablo ieraudzīju, ka esmu pirmā, bija tik lieliski! Tādas sajūtas man nav bieži. Tas ir zīmīgi, ka pirmo reizi atbraucu uz šo vietu un izcīnīju pirmo vietu.”

Čempionāta uzvarētāji citās konkurencēs
Juniori/ jaunie jātnieki – Odrija Roberta Brālēna “JJS”
Bērni līdz 14 g.v. – Anna Salmiņa “JSC Kaijas”
6/7 gadus jauni zirgi – Wildstar V (ESHB, Wilander x Wodan M) (Ģirts Bricis “Sport De Lux”)
5 gadus jauni zirgi – Larina (KWPN, Cohinoor VDL x Arezzo VDL) (Terēze Zalte “Latvian Equestrian Club”)
II grupas poniju jātnieki – Māra Buša “Rīgas jātnieku sporta klubs”
I grupas poniju jātnieki – Lāsma Vasiļjeva “Kalnsētas jātnieku klubs”
Amatieri – Ilze Krūmiņa “EquiLat”

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienests