Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferiem labs starts "Swedbank Latvian Open"

Jānis Pārums

Mikus Gavars pēc piektdien “Ozo Golf Club” aizvadītās pirmās sacensību dienas izvirzījies vadībā “Swedbank Latvian Open”, bet dāmu konkurencē Latvijas junioru izlases golfere Linda Dobele ir otrā, saglabājot izredzes pakāpties augstāk.

Gavars pirmajā kārtā nospēlēja ar 69 sitieniem, kas ir par trim sitieniem mazāk nekā teorētiski nepieciešamā norma (PAR), un iekrāja solīdu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem. Šobrīd otrajā vietā esošo izraēlieti Asafu Koenu Gavars apsteidz par pieciem sitieniem, bet brits Trevors Grejs ar +4 virs PAR noslēdz līderu trijnieku.

Dāmām sīvāko konkurenci Dobelei izrādīja Igaunijas spēlētājas. Vadībā ar 76 sitieniem (+4 virs PAR) izvirzījās Annika Meosa, kam Latvijas juniore zaudē vienu sitienu. Vēl vienu sitienu tālāk ir jau nākamā ziemeļu kaimiņvalsts golfere Mari Hutsi. Latvijas spēlētāja Elīza Vilde ar +8 virs PAR ieņem 4. vietu.

Kungu pirmajā desmitniekā ir vēl divi latvieši - Reinholds Pīrāgs ar +5 virs PAR dala 4. vietu, bet Tālivaldis Pētersons ir dalītā 9. vietā ar +7 virs PAR.

Latvijas golfa sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs "Ozo Golf Club" laukumā turpināsies vēl sestdien un svētdien, kad golferi izspēlēs vēl divas kārtas. Sacensībās startē 68 kungi un 19 dāmas, kuri čempionu kausu īpašniekus noteiks trīs kārtu summā.

Jau tagad “Swedbank Latvian Open” čempionu kausus var uzskatīt par vakantiem - dalībnieku vidū nav pērnā gada uzvarētāju igauņa Paul Pohi un Gaļinas Rotmistrovas no Krievijas.

“Latvian Open” turnīri notiek kopš 1995. gada, kad sacensības vēl risinājās Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada – “Ozo Golf Club” laukumā. Kopš 2002. gada, kad “Latvian Open” ieguva patiesi starptautisku skanējumu, Latvijas spēlētājiem uzvarēt ir izdevies tikai vienreiz – 2007. gadā par čempioniem kļuva Kārlis Broders un Laura Jansone.

Tā kā golfā ir saglabātas klasiskas amatierisma tradīcijas, nav pamata turnīra līmeni uzskatīt par zemāku tikai tādēļ, ka tajā spēlē amatieri, nevis profesionāļi. Amatieris ir spēlētāja statusa, nevis meistarības līmeņa apzīmējums. It īpaši jaunās paaudzes golferi bieži vien nešķiras no amatiera statusa, lai varētu saņemt mācību stipendijas augstskolās. Profesionāļu kārtā viņiem šāda iespēja ir liegta.

Skatītājiem ieeja “Ozo Golf Club” visas sacensību dienās ir bez maksas. Līdzjutējiem gan jāapzinās, ka atrašanās golfa laukuma spēles daļā, nepārzinot spēles etiķeti, ir bīstama, tādēļ
jāievēro izvietotās norādes.

Uzziņai “Swedbank Latvian Open” dalībvalstis: Apvienotā Karaliste, ASV, Francija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Krievija, Latvija, Lietuva, Somija, Zviedrija.

“Swedbank Latvian Open” operatīvi jaunumi twitter.com .