Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Titulētais triatlonists Dmitrijevs labākais no Baltijas Eiropas čempionātā bezceļu skriešanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Titulētais triatlonists Dmitrijevs labākais no Baltijas Eiropas čempionātā bezceļu skriešanā
Andrejs Dmitrijevs. Foto no sportista personīgā arhīva.

Aizvadīts 2024. gada Eiropas čempionāts (EČ) bezceļu skriešanā Francijas pilsētā Ansī, kur labākās vietas no Baltijas ieņēma titulētais triatlonists un taku skriešanas seriālā "Stirnu buks" regulāri trijniekā tiekošais vispusīgais sportists Andrejs Dmitrijevs.

Trijos sporta veidos - triatlonā, airēšanā un vieglatlētikas krosā - medaļas izcīnījušais Andrejs Dmitrijevs bija vienīgais Latvijas pārstāvis, startējot divās kalnu skriešanas disciplīnās. 7,6 kilometru skrējienā kalnā “Men Elite UpHill mountain race” ar 980 augstummetriem un 60 metru kritumu dubultuzvaru svinēja Lielbritānijas pārstāvji, no kuriem Dmitrijevs (0:54:11) atpalika par 11 minūtēm un 34 sekundēm, ierindojoties 55. vietā un 69 dalībnieku konkurencē apsteidzot visus četrus lietuviešus.

Dažas dienas vēlāk risinājās “Men Elite Up&down mountain race”, kur 67 dalībnieku konkurencē triumfēja šveicietis, bet finišu 16 kilometru skrējienā ar 960 augummetriem un 1000 metru kritumu sasniedza 66 nacionālo izlašu pārstāvji. Andrejs Dmitrijevs (1:30:52) vienmērīgā skrējienā bez izteiktām pozīciju maiņām pusotrā stundā izcīnīja 55. vietu. Neformālā Baltijas vērtējumā šoreiz vicečempiona gods, palaižot garām vienu no četriem dienvidu kaimiņiem.

Vispusīgais un talantīgais Dmitrijevs, kura sieva labā līmenī nodarbojusies ar cīņas sportiem, bet abi dēli ātri skrien un trenējas futbolā, ir daudzkārtējs Latvijas čempions vairākās triatlona disciplīnās, uzvarējis arī savā pirmajā sporta veidā airēšanā, kā arī nesen aiz Andreja Rastorgujeva kļuvis par vicečempionu krosā, taču pēdējos gados pēc gūtās velotraumas vairāk pievērsies taku skriešanai un, piemēram, pērn Stirnubuka distances Zaķī uzvarēja divas reizes un vairākas reizes bija trijniekā, apliecinot savas labās skriešanas spējas. Diemžēl šogad agrā pavasarī Andrejs apslima, kas arī ietekmēja gatavošanos šim čempionātam.