Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Laura Penele Polijā uzvar "Grand Prix" sacensībās, Airisa Penele - labākā LJF kausā iejādē

Agris Suveizda

Laura Penele Polijā uzvar "Grand Prix" sacensībās, Airisa Penele - labākā LJF kausā iejādē
Laura Penele. Foto: LJF

Aizvadītās divas nedēļas Polijā veiksmīgi startēja Laura Penele un Kristīne Egle. Svētdien, 7.maijā, starptautiskajās divzvaigžņu statusa (CSI2* Lack: 5.-7.05.) sacensībās uzvaru "Grand Prix" maršrutā izcīnīja Laura Penele ar savu ilggadējo partneri, KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M, informē Latvijas Jātnieku federācija.

"Grand Prix" maršrutā, ar 145 cm augstiem šķēršļiem kopmā piedalījās 43 dueti. Pamatdistanci nekļūdīgi veica deviņi pāri, kuri tad arī kvalificējās pārlekšanai. Penele pārlekšanas maršrutu veica nekļūdīgi, nenogāžot nevienu šķērsli, un finišēja 41,30 sekundēs. Otrās vietas ieguvējs polis Tomašs Miškevičs finišēja bez soda punktiem 42,20 sekundēs. Kā trešais GP noslēdza vēl viens mājinieks Deivids Kubiaks (0/42,23 sek).

Arī iepriekšējā nedēļā (CSI2* Boguslawice) Laura Penele uzrādīja lielisku sniegumu. Sportiste "Grand Prix" maršrutā (145 cm) ar Dundas V.D.M. ierindojās 4.vietā, saīsināto distanci veicot bez soda punktiem 45,37 sekundēs un no uzvarētāja Jaroslava Skrzičinska (POL) atpaliekot par 2,11 sekundēm. Sestdienas augstākajā maršrutā (CSI2*), ar 140 cm augstiem šķēršļiem, Penele ar Dundas V.D.M. ieguva 7.vietu, bet par uzvarētāju distancē atkal kļuva polis Jaroslavs Skžičinskis. Laurai Penelei šajā turnīrā izcīnītas arī divas godalgas zemākos maršrutos. Jaunzirgu sestdienas maršrutā (120/125 cm) Kristīne Egle izcīnīja godalgoto devīto vietu ar KWPN šķirnes zirgu "Magnifique WW".

Tikmēr "Kleistos" šajā nedēļas nogalē risinājās pirmās oficiālās āra sezonas sacensības iejādē - "LJF kauss iejādē 2023". Dalību bija pieteikuši vairāk nekā simts sportisti, un sacensības tika rīkotas divas dienas. Galvenajā shēmā, Vidējā balva II, kas notika sestdien, uzvaru ar 71,569% izcīnīja Lauras Peneles māte Airisa Penele ar Hanoveras šķirnes zirgu "Quince" (no Quaterhall). Kopumā sportisti sacentās deviņās shēmās, tajā skaitā paralimpiskajā iejādē, shēmā jaunzirgiem un poniju jātniekiem. Neskatoties uz to, ka saulainajā sestdienas rītā dalībnieki sastapās ar maija salnām, organizatoriem izdevās ļoti labi sagatavot laukumu.

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Šis posms tika aizvadīts tādā kā starptautisko sacensību zvaigznē. Jau pavisam drīz mūsu sportisti dosies uz CDI un Pasaules kausa posmu Igaunijā, un arī mēs paši jūlija beigās (27.-30.06.) SC “Kleisti” rīkosim CDI3. Latvijas iejādes vēsturē tik augsta līmeņa sacensības notiks pirmo reizi. Starptautiskā Jātnieku federācija, FEI, Nolikumu ir apstiprinājusi, un tas jau ir publicēts LJF mājas lapā. Gaidām pieteikumus no sportistiem!

Šim lielajam notikumam par godu LJF Treneru padome ir nākusi klajā ar priekšlikumu veidot Latvijas iejādes disciplīnas vēstures apskatu. Šo apjomīgo darbu uzņēmās paveikt Edīte Rozīte. Uzskatu, ka šodienas nebūtu, ja nebūtu bijis tas, kas ar mums noticis. Mums ir svarīgi parādīt ikvienam, īpaši mūsu nākamajiem iejādes meistariem, celmlaužus, pateicoties kuriem iejāde Latvijā ir attīstījusies. Katrs no mums ir pielicis un pieliek savu roku vēstures veidošanā. Arī tas, kas šobrīd notiek, drīz kļūs par vēsturi. Bez pagātnes nav nākotnes!”

Izmantotie resursi:
Latvijas Jātnieku federācija