Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai zelts un bronza pasaules čempionātā dambretē amatieriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai zelts un bronza pasaules čempionātā dambretē amatieriem
Jeļizaveta Zaharova uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Francijas pilsētā Dransī no 29.aprīļa līdz 6.maijam norisinājās pasaules čempionāts dambretē amatieriem, kur ar panākumiem, izcīnot divas medaļas - vienu zeltu un bronzu, startēja Latvijas pārstāvji.

Pasaules čempionāts amatieriem dambretē notika pirmo reizi vēsturē, un tajā atzīstami spēlēja Latvijas pārstāvji - Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas audzēkņi, kurus trenē vairākkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva. Pasaules amatieru čempionātā piedalījās spēlētāji ar reitingu 2100 un zemāku.

Kopējā turnīrā, kurā piedalījās 84 dalībnieki no 13 valstīm, trešo vietu ar iegūtajiem 13 punktiem no 18 iespējamajiem izcīnīja Vsevolods Mitrēvičs. Ieskaitē sievietēm 12 dalībnieču konkurencē pirmā vieta ar iegūtajiem 12 punktiem Jeļizavetai Zaharovai. Atzīstami cīnījās arī Darja Drabova, kurai ar iegūtajiem 9 punktiem, piektais labākais rezultāts starp sievietēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija