Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Diviem Latvijas kadetiem puspunkts līdz medaļai pasaules čempionātā šahā rapidā

Diviem Latvijas kadetiem puspunkts līdz medaļai pasaules čempionātā šahā rapidā
Latvijas šahisti Rodā. Foto: Daina Vārpiņa

Maija sākumā Grieķijā, Rodas salā, deviņi Latvijas šahisti startēja pasaules čempionātos kadetiem rapidā un blicā. Līdz medaļām pietrūka pavisam nedaudz – rapidā mūsējiem divas ceturtās vietas, savukārt blicā labākā pozīcija bija devītā.

Rapidā (10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu) kopumā 12 turnīros pa sešiem "Open" un meiteņu startēja 331 šahists no 40 federācijām. Ivans Kukuškins (1086) U-8 vecuma grupā "Open" 34 dalībnieku konkurencē ieguva 6 punktus no 9 un no goda pjedestāla atpalika par puspunktu. Otru ceturto vietu meiteņu grupā U-12 izcīnīja Naomi Maklakova (1654), kurai 5,5 punkti, arī puspunktam pietrūkstot līdz medaļai. Kopumā startēja 22 dalībnieces. U-10 "Open" grupā 50 dalībnieku konkurencē 6 punkti Danielam Beniosevam (1427) deva 7.pozīciju, bet Nikolaja Platonovam (1551) ļāva noslēgt labāko desmitnieku.

Blicā (5+2) labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Platonovs (1322), kuram savā vecuma grupā tika 9.vieta no 47. Punktu summa gluži kā rapidā – seši. No Latvijas meitenēm labākā atkal bija Naomi Maklakova (1516), kurai 13.vieta 23 dalībnieču konkurencē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.