Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jahimovičam sudrabs pasaules kadetu paukošanas čempionātā

Agris Suveizda

Jahimovičam sudrabs pasaules kadetu paukošanas čempionātā
Andris Jahimovičs (otrais no kreisās)

Horvātijas pilsētā Poračā ir sācies 2013.gada pasaules kadetu un junioru čempionāts paukošanā. Izcilu rezultātu šodien sasniedza Andris Jahimovičs, kurš paukošanā ar špagu tika pie sudraba godalgas. Tikmēr labāko 32 sportistu vidū paukošanā ar floreti iekļuvis Renārs Blūmentāls.

Pasaules čempionāts Horvātijā sākās sestajā aprīlī, un pirmajiem sacensības jāaizvada kadetiem. Šodien paukošanā ar špagu notika izšķirošie notikumi, un līdz pat finālam aizkļuva Latvijas paukotājs Andris Jahimovičs. Kopumā piedalījās 121 sportists, un viņi tika sadalīti 18 grupās. Jahimovičs uzvarēja piecās no sešām grupas cīņām un automātiski kvalificējās 1/32 finālam. Tajā viņš tika galā ar Čehijas pārstāvi Kristianu D'Amiko (15:10), tālāk uzvarēja izraēlieti Amitu Parizatu (15:7), Gruzijas paukotāju Mikaelu Mikeljanu (15:6), spāni Anhelu Fabregatu (11:10) un amerikāni Džeiku Reinisu (15:14).

Finālā Jahimovičam pretī stājās vēl viens amerikānis Eriels Simonss, kurš uzvarēja ar divu punktu pārsvaru - 15:13. Šodien sākās sacensības paukošanā ar floreti. Tās jau beigušās Vitālijam Kučebam un Lukasam Teterim, kuri 104 paukotāju konkurencē absolūtajā kopvērtējumā ieņēma attiecīgi 84. un 39.vietu. Labāk veicās Renāram Blūmentālam, kurš iekļuva sešpadsmitdaļfinālā. Medaļas paukošanā ar floreti tiks sadalītas rīt.

Izmantotie resursi:
World Cadets and Junior Championships 2013,...