Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar lietuviešu dalību aizvadīts Latvijas Skvoša federācijas kausa 2.posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar lietuviešu dalību aizvadīts Latvijas Skvoša federācijas kausa 2.posms
Foto: Latvijas SKvoša federācija.

Startējot kuplam dalībnieku skaitam, lieliskā atmosfērā un spraigās cīņās aizvadīts Latvijas Skvoša federācijas kausa 2.posms.

Turnīru jau atkārtoti pagodināja viesspēlētāji no Lietuvas. M1, kas bija vīriešu spēcīgākā grupa, spēlēja 22 dalībnieki. “Lietas” sakrita tā, ka jau otrajā kārtā vienam no Latvijas spēcīgākajiem spēlētājiem – ar 1.numuru izsētajam Jānim Plūmem - nācās spēlēt pret iepriekšējā turnīra uzvarētāju – ar 16.numuru izsēto Jonasu Narbutasu. Trīs geimos uzvarēja lietuvietis, tādējādi Plūmes cīņas turpināja zarā par devīto vietu, šo vietu arī izcīnot.

Stipri pamocīts, pusfinālā Narbutas tikās ar citu jauno mūsu skvošistu Aivaru Lucianovu. Šeit arī notika turnīra lielākais pārsteigums. Trīs geimu spēlē vietu finālā (pirmo reizi savā karjerā) izcīnīja Lucianovs. Otrajā turnīra “zarā” salīdzinoši vieglāks ceļš uz finālu sanāca Andrejam Sautinam. Fināls tika spēlēts pēc sistēmas “Best of 5”, lai gan uzvarētāja noskaidrošanai pietika ar trīs geimiem. Aivars uzvaru Andrejam nedāvināja, tomēr stiprāks bija Sautins.

M2 vīru grupā spēles noritēja 8 spēlētāju starpā. Pēc apakšgrupu spēlēm par trešo vietu cīnījās Alenas Kisonas un Aivis Gailītis, kur uzvaru svinēja lietuvietis, bet finālā spēlēja Aleks Sautins un Inesis Lūkins, pārākam esot Lūkinam.

W1 grupā sievietēm spēles aizvadīja piecas dalībnieces. Būtiski atzīmēt, ka viena no dalībniecēm bija juniore. Pēc aizvadītām savstarpējām spēlēm spēcīgākā bija Svetlana Aleksejeva, kura aiz sevis atstāja Anitu Vītolu un Ilzi Zilveri-Vītolu.

Īpašs pasākums Latvijā rīkotajos turnīros bija komandu ieskaite. Uzvaru, un vērtīgu aploksni balvā ieguva Sautinu ģimenes veidotā komanda “Go Sautins” (Jūlija Sautina, Aleks Sautins un Andrejs Sautins).

Izmantotie resursi:
Squash LV