Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai viena bronzas medaļa starptautiskajās jauniešu galda tenisa sacensībās Rīgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai viena bronzas medaļa starptautiskajās jauniešu galda tenisa sacensībās Rīgā
Arina Glazunova (sarkanā krekliņā) uz pjedestāla trešā pakāpiena. Foto: Aksels Ambergs.

Rīdziniece Arina Glazunova izcīnīja bronzas medaļu jaunākajā grupā meitenēm starptautiskajās jauniešu galda tenisa sacensībās “Rīgas domes kausa izcīņa 2023”, kas visās grupās kopā pulcēja gandrīz 268 spēlētājus no 12 valstīm.

Pirmajā sacensību dienā, 2012. gadā dzimušo un jaunāku sportistu konkurencē par čempioniem meitenēm kļuva Polijas pārstāve Monika Pavlovska un zēniem laurus plūca Motiejus Adamonis no Lietuvas, aiz sevis atstājot Nicolae Bucuru no Moldovas. Labākais Latvijas pārstāvis Kirils Demšovs no Salaspils palika sestais.

Tajā pašā dienā spēkiem mērojās arī 2010.-2011. gados dzimušie spēlētāji. Par uzvarētājiem kļuva lietuviete Deimantė Adlitė un polis Adams Stahoviaks. Labākie Latvijas pārstāvju rezultāti bija Artūra Lūka 8. vieta un Airitas Barsukovas 10. vieta. Abi jaunieši pārstāv Deinvidkurzemes Sporta skolu.

Otrajā sacensību dienāspēles aizvadīja 2007.-2009. gadā dzimušie galda tenisisti. Latvijas sportisti dienu noslēdza bez godalgām. Pirmo vietu zēniem izcīnīja Larijs Trumpauskas no Anglijas, savukārt meiteņu konkurencē uzvarēja Ailina Asgarova no Azerbaidžānas. Otro vietu zēniem ieguva Adils Ahmadzada no Azerbaidžānas bet meiteņu konkurencē – Viltautė Adamonitė no Lietuvas. Pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējs rīdzinieks Kirils Terentjievs palika 15. vietā, bet no Latvijas meitenēm labākā bija Poļina Staševska no Salaspils, kura ierindojās 17. vietā.

Sacensību noslēgumā spēkiem mērojās 2004.-2006. gadā dzimušie jaunieši. Uzvaras laurus meitenēm plūca Kamelia Merenco no Moldovas, otrajā vietā jau otro gadu Erina Grīna no Anglijas. Zēnu finālā sacenšoties Anglijas pārstāvjiem, pārāks bija Larijs Trumpauskas, kurš uzvarēja pagājušā gada čempionu Taizemes izcelsmes britu Naphongu Booniaprapu, pārspējot to ar rezultātu 3:2. Rīdziniekam Artūram Spalim 5. vieta, bet Danielai Kučinskai no Bauskas 11. vieta.

Informāciju sagatavoja
LGTF prezidente Ina Jozepsone