Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempiones titulu iejādē izcīna Airisa Penele ar zirgu Ravels

Jānis Pārums

Latvijas čempiones titulu iejādē izcīna Airisa Penele ar zirgu Ravels
Airisa Penele ar zirgu Ravels

Sestdien un svētdien, 6. un 7. jūlijā, sporta centrā Kleisti notika Latvijas Nacionālais čempionāts iejādē. Kopvērtējumā divu shēmu summā prestižākajā, pieaugušo konkurencē uzvarēja Airisa Penele ar zirgu Ravels.

Sacensību pirmajā dienā pieaugušo konkurencē sportisti veica Mazo balvu, un labākos rezultātus sasniedza: Airisa Penele ar Ravelu – 71,50%, Agnese Kukaine ar Double Power – 66,80, Gundega Krīgere ar Donnerwelle – 65,18. Otrajā dienā Vidējās balvas I shēmā pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā līderes sarindojās šādā secībā: Airisa Penele ar Ravelu – 70,29, Gundega Krīgere ar Donnerwelle – 67,50, Agnese Kukaine ar Double Power – 66,63.

Kopvērtējumā Latvijas čempionāta godalgas izcīnīja: Airisa Penele ar Ravelu (z/s Lielceri) – 141,79%, Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) – 133,43 un Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK Temperaments) – 132,68.

Kopvērtējumā Latvijas čempionāta medaļas citās konkurencēs saņēma. Jaunie jātnieki. Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK Dressur) 133,11, Lollija Lukašova ar Amigo (LSVK Harmonija) 113,43. Juniori. Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK Temperaments) 134,96, Jūlija Ezīte ar Dragun (SIA Kauguru tirgus) 131,25, Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK Ambers) 129,19. Bērni. Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK Harmonija) 68,68, Kristīne Čerņecka ar Bounty (JSS Kleisti) 68,05, Everita Daubure ar Lady Sun (LSVK Harmonija) 65,40.

Latvijas čempione pieaugušo konkurencē Airisa Penele:
– Pozitīvi, ka Latvijas čempionāta vērtēšanai bija uzaicināti tiesneši no Igaunijas un Lietuvas, kas ļauj savus rezultātus ar konkurentiem salīdzināt objektīvāk. Esmu priecīga par savu izcīnīto uzvaru, un to, ka mans zirgs Ravels savos 19 gados spēja rādīt tik labu sniegumu un konkurēt ar jaunākiem zirgiem. Turklāt konkurence bija spēcīga, īpaši labi čempionātam bija sagatavojusies Agnese Kukaine, un bija patīkami sacensties. Augstu vērtēju Aigas Silavnieces startu junioru konkurencē, kura abas dienas startēja stabili. Sacensības bija labi organizētas, laukums bija labi sagatavots, un bija patīkami startēt šādās sacensībās.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale:
– Sacensības tiesāja starptautiska arbitru brigāde – Laima Šilailiene un Judrute Košarina no Lietuvas un Terija Prohorova no Igaunijas, mainoties arī mūsu tiesnešiem. Tā bija ļoti vērtīga pieredze mūsu sportistiem, kurus ārzemju tiesneses lielākoties nebija redzējušas. Patīkami, ka tās sportistes, kuras ir stiprākās mūsu tiesnešu vērtējumā, arī tagad saņēma augstāko vērtējumu. Ārzemju tiesneši sarunās pauda viedokli, ka viņi augstu vērtē mūsu sacīkšu organizatorisko līmeni, kā arī to, ka atsevišķās vecuma grupās rezultāti ir salīdzinoši vienmērīgi un nav krasu atšķirību starp līderiem un tuvākajiem sekotājiem.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Untitled Document

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests