Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēlēs Latviju pārstāvēs 56 sportisti, karognesēji Akmens un Tarvida

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eiropas spēlēs Latviju pārstāvēs 56 sportisti, karognesēji Akmens un Tarvida
Roberts Akmens. Foto: Ģirts Kehris

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) informē, ka trešajās Eiropas spēlēs, kuras no 21. jūnija līdz 3. jūlijam notiks Polijā, Latviju pārstāvēs 56 sportisti 16 sporta veidos. Noteikts, ka karognesēji būs Roberts Akmens un Inese Tarvida.

Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs: "Trešās Eiropas spēles ir nozīmīgas olimpiskās kustības sacensības, jo piecās sporta veidu disciplīnās - loka šaušanā, boksā, airēšanas slalomā, modernajā pieccīņā un šaušanā - mūsu sportisti var izmantot iespēju kvalificēties olimpiskajām spēlēm Parīzē. Šīs ir pirmās spēles pēc Covid 19 pandēmijas un bez striktiem ierobežojumiem, kas ļauj mums visiem atgriezties normālā sacensību režīmā un pilnvērtīgā olimpiskās kustības apritē.”

Šodien tiešsaistes tikšanās laikā ar komandas dalībniekiem tika nosaukti Latvijas karognesēji Eiropas III spēlēs, un tie ir taekvondo sportiste Inese Tarvida un smaiļotājs Roberts Akmens.

Inese Tarvida: "Jau daudzu gadu garumā pārstāvu Latviju uz pasaules taekvondo skatuves. Esot uz pjedestāla ar Latvijas karogu rokās, bijuši vieni no maniem neaizmirstamākajiem dzīves momentiem. Tādās reizēs jutos īpaši lepna par mūsu drosmīgo tautu, kas savulaik cēla šo karogu, izcīnot mūsu brīvību un neatkarību. Tas ir milzīgs pagodinājums nest valsts karogu mūsu komandas priekšgalā ceļā uz Eiropas spēļu uzvarām. Latvija var lepoties ar daudziem saviem sportistiem. Esmu patīkami pārsteigta un laimīga, ka šis gods ir uzticēts man. Sportista mērķis vienmēr ir uzvara. Ar tādu domu arī dodos uz Eiropas spēlēm. Ļoti ceru, ka gan man, gan māsai Jolantai izdosies uzrādīt labus rezultātus."

Roberts Akmens: "Jūtos patiesi priecīgs un lepns, ka man tiek dota šī iespēja - nest Latvijas karogu Eiropas spēlēs. Manuprāt, karoga nešana ir liels gods jebkuram sportistam. Neaizdomājos, ka tikšu izvēlēts kā Latvijas karognesējs. Latvijas komandā šobrīd ir daudz spēcīgu sportistu, un jebkurš no mums to darītu ar lielu cieņu. Eiropas spēlēs startēšu K1 200m un K4 500m distancēs, un gan man, gan manai komandai ir mērķis cīnīties par augstām vietām."

Pirmie sportisti, kas pārstāv 3X3 basketbolu, kanoe, smaiļošanu, bmx frīstailu un vieglatlētiku, uz spēlēm dodas jau 18.jūnijā. Eiropas pirmās spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu. Tāpat medaļu Latvijai ieguva Aleksejs Rumjancevs. Savukārt Eiropas otrajās spēlēs Minskā 2019.gadā Latviju pārstāvēja 52 sportisti 13 sporta veidu disciplīnās.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados, un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta.

Latvijas izlases delegācija III Eiropas spēlēs

Sporta veidsSportisti
Kāpšanas sportsEdvards Gruzītis
BadmintonsJekaterina Romanova
3x3 basketbolsKārlis Apsītis; Kristaps Gludītis; Francis Lācis; Zigmārs Raimo
Ieva Elizabete Korzane; Marta Leimane; Paula Mauriņa; Katrīna Trankale
BokssMartins Blūmentāls; Mārcis Grundulis; Rūdolfs Ozols
Matvejs Prokudins; Beatrise Rozentāle; Jekaterina Marčenko
Airēšanas slalomsRitvars Celmiņš; Edgars Grāvītis; Mārtiņš Plaudis; Emīls Varslavāns
Kanoe un smaiļošanaRoberts Akmens; Kārlis Dumpis; Ansis Grišāns; Roberts Pumpa
Staņislavs Leščinskis; Aleksejs Rumjancevs; Aldis Artūrs Vilde
Madara Aldiņa; Krista Bērziņa; Melānija Čamane
Loka šaušanaDāvis Blāze; Jūlija Oļeksejenko
Modernā pieccīņaPāvels Švecovs
PaukošanaGints Baķis; Ernests Cimborevičs; Daniels Loginovs; Kristaps Supe
Aleksandrs Ostapenko; Artūrs Trams; Anna Marija Orlova; Sofija Prošina; Džeja Patrika
BMX frīstailsTomass Grīnbergs; Ernests Zēbolds
MTBMārtiņš Blūms; Oskars Muižnieks
ŠaušanaLauris Strautmanis; Dainis Upelnieks; Emīls Vasermanis; Daniels Vilciņš
Agate Rašmane; Anda Lita Vāvere
TaekvondoInese Tarvida; Jolanta Tarvida
TriatlonsArtūrs Liepa; Baiba Medne

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskā komiteja

  -1 [+] [-]

, 2023-06-07 12:31, pirms 11 mēnešiem
Būs ko skatīties

     [+] [-]

, 2023-06-07 12:50, pirms 11 mēnešiem
(LOK) informē, ka trešajās Eiropas spēlēs, kuras no 21. jūnija līdz 3. jūlijam notiks Polijā, Savukārt Eiropas trešajās spēlēs Minskā 2019.gadā
Lieku reizi pārlasīt der

     [+] [-]

, 2023-06-07 15:17, pirms 11 mēnešiem
dale1 rakstīja: Būs ko skatīties
Tramplīnlēkšanu.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-07 15:21, pirms 11 mēnešiem
Kādas tik tagad sacensības nav saveidotas, ka tik lielajām federācijām rīkošanas licenču nauda nāk un organizatoriem ir iemesls paslaukt sponsorus un pašvaldības.
Īpaši sajūsmina visu vecumu "Jaunatnes Olimpiādes" un Pasaules/Eiropas čempionāti katram dzimšanas gadam līdz pat U23 vecumiem. Tādā vecumā jau jāmauc kā pieaugušajam, nevis jānodarbojas ar otršķirīgu metāllūžņu vākšanu medaļu izskatā, ja pie pieaugušajiem neko nespēj izdarīt.
Vai tiešām augstāk minētajos sporta veidos būs iespējams tikt pie Olimpiskās ceļazīmes vai arī tikai papildus punktiem kvalifikācijā?

     [+] [-]

, 2023-06-07 16:45, pirms 11 mēnešiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Kādas tik tagad sacensības nav saveidotas, ka tik lielajām federācijām rīkošanas licenču nauda nāk un organizatoriem ir iemesls paslaukt sponsorus un pašvaldības.
Īpaši sajūsmina visu vecumu "Jaunatnes Olimpiādes" un Pasaules/Eiropas čempionāti katram dzimšanas gadam līdz pat U23 vecumiem. Tādā vecumā jau jāmauc kā pieaugušajam, nevis jānodarbojas ar otršķirīgu metāllūžņu vākšanu medaļu izskatā, ja pie pieaugušajiem neko nespēj izdarīt.
Vai tiešām augstāk minētajos sporta veidos būs iespējams tikt pie Olimpiskās ceļazīmes vai arī tikai papildus punktiem kvalifikācijā?
Paskaties OS programmu un padomā kādi sporta veidi ir tagad tajā. Golfs, burāšana, dejas uz ledus, hip-hop dejas, skeitbords. Bija pat doma iekļaut sporta dejas.
Saprotu, ka katrs sports prasa lielu darbu, lai to apgūtu līdz izcilībai, bet pat OS jau tagad ir palikušas nedaudz dīvainas. Ir vesela rinda sporta veidu, kuros uzvarētāju nosaka ar subjektīvu/objektīvu vērtējumu. Kur tad paliek olimpiskie principi?
Lai visiem būtu kur sacensties vajag izdomāt n-tās sacensības un pieprasījums uz to apmeklēšanu no skatītāju puses arī ir pietiekami liels. Sportisti izklaidē skatītājus un viņi ir gatavi par to kādam samaksāt. Pārdodams sports ir bizness.
Atsevišķs stāsts ir mazāk skatāmie sporta veidi. Tur vairāk tiek tērēta valstu budžetu nauda, lai kāds varētu palepoties ar medaļu un it īpaši OS lielas TV auditorijas priekšā noskanētu kādas valsts himna un parādītos karogs. Tā pat vairāk ir politika, lai kāda valsts varētu sevi izcelt sevi uz lielās skatuves reizi divos vai četros gados.
Puče vispār interesanti un lielā mērā precīzi raksturoja profesionālā sporta jēgu un būtību. Pameklē podkāstu Bufete youtube. Epizodē ar Puči daudz tika pateikts. Rūpnīcas strādnieks tautsaimniecībā ienes daudz lieläku pievienoto vērtību nekā jebkurš profesionäls sportists.
Pats sekoju profesionālajam sportam, saprotot tā bezjēdzīgumu, bet pieņemot to kā labu izklaides veidu. Pieļauju, ka ne tuvu neesmu tāds vienīgais.