Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ziemas čempionāta otrajā posmā Bricis paliek otrais

Andrejs Siliņš

Ziemas čempionāta otrajā posmā Bricis paliek otrais
Ģirts Bricis ar Caprie
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien un svētdien, 5. un 6. martā, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Tā kā jau pirmajā posmā bija ļoti liels dalībnieku skaits, šoreiz sacīkstes tika nolemts rīkot divās dienās. Sacensības notika deviņos maršrutos, dažādās zirgu un sportistu vecuma un meistarības grupās.

Sacensību augstākais bija piektais maršruts ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. Tajā no 26 dalībniekiem pamatdistanci bez soda punktiem veica astoņi sportiskie pāri, savukārt saīsinātajā distancē – pieci. Viņi, ņemot vērā laika rezultātus vietas, sadalīja šādā secībā: Daniels Gutkauskis ar zirgu Chiantos (Lietuva) ar rezultātu 0 s.p./36,40 s, Ģirts Bricis ar Caprie (RJSK “Sport de Lux”) – 0/37,10, Maira Leja Corrwiko (JJS) – 0/42,56, Laura Penele ar Lelois (z/s “Lielceri”) – 0/44,82 un Daniels Gutkauskis ar Contry-G (Lietuva) – 0/46,41. Līdz ar to pieaugušo konkurencē pēc diviem posmiem līderpozīcijās ir Maira Leja – 37 p., Ģirts Bricis – 35 un Laura Penele – 26.

Sacensību galvenā maršruta labākais sportists no Latvijas – Ģirts Bricis, kurš izcīnīja otro vietu: “Startēju arī ar tiem diviem zirgiem, ar kuriem pagājušajā nedēļā piedalījos Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas finālā Varšavā – Caprie un Carlord. Maršruti Varšavā bija tehniski sarežģīti, augsti, grūtāki nekā pagājušogad. Tāpēc tagad, lai mazinātu zirgiem spriedzi, mājās vajadzēja izlēkt sacensībās zemāku augstumu. Caprie jūtas ļoti labi, bet Carlord ir apjautis, ka var lēkt lielākus augstumus, tādēļ reizēm kļūst pat par daudz azartisks. Carlord ir kāpjošā sagatavotības formā, un nu, kad redzams, ka tīri fiziski viņš var 150/160 cm augstumu pārvarēt, jāmāca tas darīt pareizi. Šādiem augstumiem nevar sagatavoties mājās, to var paveikt tikai no vienām starptautiskām sacensībām uz citām.”

Kristīne Egle, kura uzvarēja maršrutā divās fāzēs ar 6/7 gadus veciem zirgiem: “Šoreiz bija ļoti labs sacensību formāts, kad to programma bija sadalīta divās dienās. Varēja startēt gan sestdien, gan svētdien. Uzvarēju ar septiņus gadus veco zirgu Cincinatti Z, kas atvests no Holandes un atrodas pie manis tikai nepilnu gadu. Viņa startē jau stabili, un to apliecināja arī ziemas čempionātā. Prieks par uzvaru, jācer, ka veiksmīgi izdosies nostartēt izšķirošajā, pēdējā posmā, un tad jāgatavojas vasaras sezonai. Šajā maršrutā startēju vēl ar diviem zirgiem, un esmu ļoti apmierināta, ka ar visiem veicu distanci bez soda punktiem.”

Citu maršrutu uzvarētāji un augstāko vietu ieguvēji no Latvijas sportistiem. Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 105 cm, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Guna Vasiļjeva ar Godivu (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 2, 115/120 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās zirgi 6/7 g. v. – Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Top Sport”); Nr. 3, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Ģirts Bricis ar Donau (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 4, 120/125 cm, 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Kristups Petraitis ar Bambina (Lietuva), 2. v. Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 6, 105 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Laura Luīze Leinerte ar Passo (JSK “Kriķi”); Nr. 7, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās amatieri – Amanda Tartilova ar Čarliju (JSK “Princis”); Nr. 8, 105 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem – Nikola Alīna Djubina ar Jasmin (“Baltic Equestrian Team”); Nr. 9, 115 cm, ātruma, bez ierobežojumiem – Līga Pētersone ar Kosta (JSK “Princis”).

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests