Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

WADA: dopingu, visticamāk, lieto piecreiz vairāk sportistu nekā to parāda skaitļi

Jānis Pārums

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) paudusi pārliecību, ka gaidāmais pētījums, kas notiks neilgi pirms 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, varētu atklāt to, ka viens no katriem desmit starptautiskajā līmenī startējošajiem sportistiem lieto dopingu.

WADA ģenerāldirektors Deivids Hovmens atzina, ka ikgadējos dopinga testos parādās, ka tikai 1-2% no testētajiem lieto dopingu. Taču pamatojoties uz sākotnējiem datiem no gaidāmā pētījuma, WADA uzskata, ka "skaitļi varētu būt divciparu." Proti, līdz šim tikai vienā no pieciem gadījumiem dopinga lietotāji tiek pieķerti.

Hovmens gan uzsvēra, ka tas nenozīmē, ka 10% no nākotnes olimpiešiem varētu būt aizliegto vielu lietotāji. Tomēr viņš piebilda, ka dopinga pārbaudes pirms un Londonas olimpisko spēļu laikā būs ļoti plašas. WADA ģenerāldirektors brīdināja, ka visi krāpnieki gandrīz noteikti tiks noķerti.

Izmantotie resursi:
AP

     [+] [-]

, 2012-02-07 18:54, pirms 12 gadiem
Un vēl jautājumu??
trenejamies+rijam+špricejamies=augstas klases sportists 70% gadijumos

     [+] [-]

, 2012-02-08 15:45, pirms 12 gadiem
fantaazijas vien, ne nu kjers, ne buus

     [+] [-]

, 2012-02-09 13:07, pirms 12 gadiem
Mācīsimies rakstīt latviski. Ja viens no KATRIEM 10 lieto, tas nozīmē, ka visā pasaulē nav vairāk par deviņiem nelietotājiem... Pierādījums - pieņemsim pretējo. Tad būtu iespējams atrast desmit sportistus, kas startē starptautiskajā līmenī, bet nelieto dopingu (nabadziņi). Iegūta pretruna ar apgalvojumu.