Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatlonistam Liepam 15. vieta pasaules junioru čempionātā

Emils Ozerinskis

Triatlonistam Liepam 15. vieta pasaules junioru čempionātā
Triatlonists Artūrs Liepa. Foto: Viktors Feldmans

Latvijas vadošais triatlonists Artūrs Liepa sestdien Portugāles pilsētā Kvarteirē izcīnīja 15. vietu pasaules junioru čempionāta sprinta distancē, vēsta Latvijas Triatlona federācija.

Kāds Latvijas sportists pasaules junioru čempionāta sprinta distancē startēja pirmoreiz vēsturē. Liepa piedalījās secīkstēs starp planētas 60 labākajiem jaunajiem triatlonistiem.

Sacensības Artūrs iesāka ļoti veiksmīgi - pēc 750 metru garās peldēšanas Atlantijas okeānā līderis bija brits Daniels Diksons, bet latvietis zaudēja vien deviņas sekundes, atrodoties piektajā pozīcijā un esot priekšgalā otrajai sportistu grupai. Pēc 20 kilometru velobraukšanas Liepa ļoti spēcīgā konkurencē bija atkāpies līdz 21. vietai, no pirmajā pozīcijā esošā vācieša Henrija Grafa atpaliekot 44 sekundes. Tomēr Grafs atradās ļoti pārliecinošā vadībā, tāpēc pārējie priekšā esošie konkurenti no mūsu atlēta nebija tālu.

Sacensības noslēdzās ar piecu kilometru skrējienu. Neskatoties uz lielo pārsvaru, Grafu ātri noķēra un par čempionu kļuva spānis Igors Beljido, kamēr pārējos pakāpienus uz goda pjedestāla aizņēma mājinieks Žuau Nunu Batišta un brits Dominiks Kojs, kuri atpalika nepilnas 20 sekundes. Artūrs Liepa skriešanā pacēlās līdz 15. vietai, čempionam zaudējot minūti un 33 sekundes.

Sezonas ievadā Artūrs Liepa uzvarēja Eiropas junioru kausa posmā Ukrainas pilsētā Dnipro, bet pēc tam sekoja kritiens Eiropas junioru čempionātā Austrijā, kā arī, pārvērtējot savus spēkus, zems rezultāts Eiropas junioru kausa posmā Mežaparkā. Tomēr Liepa šogad uzvarēja visās Latvijas līmeņa triatlona sacensībās, kurās piedalījās, un arī šie panākumi palīdzēja savākt nepieciešamos punktus, lai kvalificētos pasaules junioru čempionātam. Lai pierastu pie apstākļiem, Liepa uz Portugāli devās gandrīz divas nedēļas pirms starta. Uz vietas viņu atbalstīja arī Portugālē dzīvojošie latvieši - šāda sadarbība ar Latvijas diasporām triatlonistu saimei izveidojas arvien vairāk valstīs.

Ar šo startu beigusies Latvijas triatlona sezona un sportisti, cik to attiecīgajā brīdī ļaus Ministru kabineta noteikumi, jau pavisam drīz sāks gatavošanos 2022. gadam. Vairs tikai divi ar pusi gadi palikuši līdz olimpiskajām spēlēm Parīzē, turklāt, pateicoties labajām atsauksmēm no Tokijas, pastāv iespēja, ka šajās prestižajās sacensībās sporta veids tiks pie piektā medaļu komplekta. Nākamgad triatlona saimei ļoti nozīmīgs būs augustā Minhenē gaidāmais Eiropas čempionāts, kas apvienos uzreiz deviņus sporta veidus, ieskaitot vieglatlētiku, riteņbraukšanu un pludmales volejbolu, bet Latvijā galvenā uzmanība atkal tiks pievērsta Rīgas triatlonam, kas 13. un 14. augustā Mežaparkā risināsies jau desmito reizi.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Triatlona federācija