Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vilciņš divdesmitniekā pasaules junioru čempionātā ložu šaušanā Peru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vilciņš  divdesmitniekā pasaules junioru čempionātā ložu šaušanā Peru
Daniels Vilciņš. Foto: Vilnis Celmiņš/Latvijas šaušanas federācija.

Šodien, 6.oktobrī, pasaules junioru čempionātā Peru Latvijas šaušanas izlases juniors Daniels Vilciņš ar atzīstamu startu ieguva 17.vietu vingrinājumā šaušanā ar mazkalibra pistoli pa pieciem mērķiem 25 metru distancē 24 dalībnieku konkurencē.

Vingrinājumā pirmajā dienā vēl pēc 8 un 6 sekunžu sērijām ar 96 un 94 punktiem Daniels bija 12.vietā, bet divas sarežģītās 4 sekunžu sērijas nebija tik veiksmīgas – summā 87 punkti. Pēc pirmās dienas 17 gadus vecais dobelnieks ar iegūtiem 277 punktiem ieņēma 16.vietu. Vingrinājuma otro pusi Daniels izpildīja gandrīz identiski kā pirmo, sērijās sašaujot attiecīgi 94, 93 un 87 punktus. Divu dienu summa 551 punkts un iegūta 17.vieta. Kopumā ļoti atzīstams starts, ņemot vērā, ka tieši šajā vingrinājumā Daniels Vilciņš līdz šim augsta līmeņa sacensībās nebija startējis.

Ātršaušana ar mazkalibra pistoli pa pieciem mērķiem bija arī Latvijas titulētākā šāvēja Afanasija Kuzmina iecienītākais vingrinājums. Afanasijs Kuzmins ir pasaules čempions šaušanā ar mazkalibra pistoli (1986.g.), divkārtējs Eiropas čempions šaušanā ar mazkalibra pistoli (1985.g.) un revolveri (1989.g.). Desmitkārtējs pasaules un astoņkārtējs Eiropas čempions komandu sacensībās PSRS izlases sastāvā ātršaušanā ar standarta pistoli (MP-8), šaušanā ar standarta pistoli (MP-10) un šaušanā ar revolveri (RP-5). Daudzkārtējs pasaules un Eiropas rekordists.

Savukārt Danielam šajā pasaules čempionātā paredzēta dalība vēl divos vingrinājumos - 9.oktobrī šaušana ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē (50m Pistol) un ātršaušana ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli 25 metrus distancē (25m Standart Pistol).

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija