Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Trīs šāvējiem pa trim zelta medaļām Latvijas čempionātā ložu šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trīs šāvējiem pa trim zelta medaļām Latvijas čempionātā ložu šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē Dobelē un Tukumā norisinājās Latvijas čempionāts ložu šaušanā. Labākie Latvijas ložu šaušanas sportisti sacentās gan pistoļu, gan šauteņu vingrinājumos.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 metru distancē dāmu konkurencē labāko rezultātu gan kvalifikācijā, gan arī vingrinājuma finālā uzrādīja Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Agate Rašmane no Dobeles. Vīriešu konkurencē Latvijas čempiona titulu izcīnīja Emīls Vasermanis no Tukuma, sudrabs Gvido Cvetkovam no Dobeles, bet bronza – tukumniekam Laurim Strautmanim Šajā pat disciplīnā jaukto pāru konkurencē Agate Rašmane pārī ar Danielu Vilciņu no Dobeles bija pārāki par visiem sāncenšiem.

Arī šaušanā ar mazkalibra pistoli - 30 šāvieni par mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamo mērķi 25 metru distancē, Latvijas čempione – Agate Rašmane. Alisei Dvarišķei no Tukuma – sudrabs, Margaritai Orlovai no Daugavpils – bronza. Vīru konkurencē zelts Emīlam Vasermanim, sudrabs Danielam Vilciņam no Dobeles, bronza tukumniekam Laurim Strautmanim.
Emīls Vasermanis izcīnīja Latvijas čempionāta zelta medaļu arī šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 m distancē. Otrais Lauris Strautmanis, trešais Daniels Vilciņš.

Šaušanā ar pneimatisko šauteni 10 metru distancē sieviešu konkurencē Latvijas čempiones titulu izcīnīja aizputniece Krista Sabīne Aleksandrova. Kristas komandas biedrene Lenija Feldmane – otrajā vietā, Dobeles sportiste Anete Tukiša – trešajā. Vīriešu konkurencē zelta medaļa aizputniekam Jānim Lasmanim. Sudraba medaļa Guntim Inauskim, bet bronza Rolandam Liepiņam no Dienvidkurzemes sporta skolas. Kristai Sabīnei Aleksandrovai un Jānim Lasmanim zelts arī šīs disciplīnas jaukto pāru sacensībā.

Krāslavas sportistei Danai Soskovai zelta medaļa vingrinājumā ar mazkalibra šauteni no trīs stāvokļiem – no ceļa, guļus un stāvus 50 metru distancē. Dobelniecei Anetei Tukišai – sudrabs, Kristai Sabīnei Aleksandrovai no Aizputes – bronza. Guntim Inauskim no Dobeles pirmā vieta šajā vingrinājumā vīriešu konkurencē. Jānis Lasmanis – otrajā vietā, Didzis Aleksāns no Vilakas – trešajā.

Vingrinājumā ar mazkalibra šauteni no šaušanas stāvokļa “guļus” 50 metru distancē labākā bija Amanda Zandersone no Dobeles, otrā vieta Danai Soskovai no Krāslavas, trešā - Dženeta Evardsone no Dobeles. Aizputnieks Jānis Lasmanis - Latvijas čempions šajā vingrinājumā vīriešu konkurencē. Aizputnieks Raivis Balodis – otrais, dobelnieks Roberts Lignickis – trešais.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā uzvaru svinēja Dobeles sporta skolas 2.komanda. Otrā vieta Aizputes komandai, bet trešajā vietā Tukuma Šaušanas sporta kluba 1.komanda.

Jau šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 10.jūlijam Latvijas ložu šaušanas vīriešu izlase piedalīsies Lapua kausa izcīņas posmā Tallinā, Igaunijā, kur labākie Eiropas pistoļnieki sacentīsies ātršaušanā ar mazkalibra pistoli un šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle