Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīga šoruden uzņems divus pasaules čempionātus sporta dejās

Rīga šoruden uzņems divus pasaules čempionātus sporta dejās
Publicitātes foto

Šoruden Rīgā pirmo reizi notiks divi pasaules čempionāti sporta dejās – sacensības desmit deju disciplīnā pieaugušajiem un jauniešiem. Vērienīgais pasākums notiks ikgadējā sporta deju festivāla “Latvia Open 2014” ietvaros no 31.oktobra līdz 2.novembrim "Arēna Rīga” telpās un pulcinās labākos dejotājus no 40 pasaules valstīm.

Desmit dejas ir sporta deju disciplīna, kas ietver piecas Latīņamerikas dejas un piecas standartdejas, tādēļ desmit deju programmu dēvē par sporta deju karalisko disciplīnu. Pasaules čempionāts katrā disciplīnā notiek reizi gadā, un tas ir viens no svarīgākajiem notikumiem Pasaules sporta deju federācijas kalendārā.

Starptautisko sporta deju festivālu “Latvia Open 2014” organizē Sporta deju kluba “Mario” vadītāji Marika Kalēja un Mario Končevskis ar Starptautiskās sporta deju federācijas un Latvijas Sporta deju federācijas labvēlību.

"Šogad skatītājiem būs iespēja vērot divus pasaules čempionātus - pieaugušo un jauniešu grupā desmit dejās, kas ir Latvijā nebijis notikums. Mēs, rīkotāji, esam ļoti pagodināti, ka šī gada pasaules čempionāts notiek Eiropas kultūras galvaspilsētā Rīgā un iespējas to organizēt ir piešķirtas Latvijai un mūsu sporta deju klubam,” stāsta Mario Končevskis.

Dejotāju pāris, kas pasaules čempionātā pārstāvēs Latviju, tiks noteikts pēc čempionāta un reitingu sacensību rezultātiem. Šogad par tiesībām piedalīties pasaules čempionātā cīnās divi Latvijas deju pāri – "Dūšas deju skolas” pārstāvji Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kā arī sporta deju kluba “Mario” dejotāji Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva.

Starptautiskais sporta deju festivāls "Latvia Open” notiek kopš 2003.gada, 11 gadu laikā kļūstot par nozīmīgu notikumu Eiropas un pasaules mērogā. Līdz šim festivāla ietvaros ir norisinājušies Eiropas čempionāti un pasaules čempionāti junioriem, taču šogad pirmo reizi tajā satiksies pasaules labākie dejotāji gan pieaugušo, gan jauniešu grupās. Pieaugušo pasaules čempionāts Latvijā pēdējo reizi notika 1999.gadā.

Informāciju sagatavoja:
Mario Končevskis