Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Covid-19 pandēmijas dēļ Ķīnā pārceltas 19. Āzijas spēles

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Covid-19 pandēmijas dēļ Ķīnā pārceltas 19. Āzijas spēles
19. Āzijas spēles. Foto: AFP/Scanpix

Covid-19 pandēmijas dēļ Ķīnā pārceltas 19. Āzijas spēles, vēsta Āzijas Olimpiskā padome un ārzemju mediji.

Pasākums bija paredzēts no 10. līdz 25. septembrim Ķīnas pilsētā Handžou. Āzijas Olimpiskās padomes lēmums liecina, ka tuvākajā laikā tiks paziņots jaunais norises laiks.

Handžou atrodas 175 kilometru attālumā no Šanhajas, kur spēkā ir strikti ierobežojumi pandēmijas dēļ. Marta vidū sāka krasi pieaugt atklāto Covid-19 gadījumu skaits, kurus varas iestādes tagad cenšas samazināt.

''Handžou Āzijas spēļu organizācijas komiteja ir ļoti labi sagatavojusies, lai nodrošinātu spēles laikā, neskatoties uz globālajiem izaicinājumiem. Pārcelt Āzijas spēles gan ir visu ieinteresēto pušu kopīgs lēmums, rūpīgi izvērtējot pandēmijas situāciju un spēļu apjomu,'' informēja Āzijas Olimpiskā padome.

Paralēli pārceltas arī decembrī paredzētās Āzijas jauniešu spēles. Tām bija jānorisinās Šantou. Visticamāk, jaunais norises laiks šīm spēlēm taps skaidrs reizē ar Āzijas spēlēm.

Jāatgādina, ka Ķīnā februārī norisinājās arī ziemas olimpiskās spēles, bet martā - paralimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/61345031