Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas deju pāriem veiksmīgs starts spēcīgajā konkurencē „Magic dance” Ķīpsalā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas deju pāriem veiksmīgs starts spēcīgajā konkurencē „Magic dance” Ķīpsalā
Uzvarētāji jauniešu grupā K.Aņiščenko/Ž.Sola. Foto. A.Kravčuks

Latvijas sporta deju pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika izcīnījuši 4.vietu 57 pāru konkurencē Latīņamerikas deju programmā pieaugušo grupā sestdien Ķīpsalas hallē notikušajās starptautiskajās sporta deju sacensībās „Magic dance”, kas vienlaikus bija arī Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrs „World open”. Savukārt uzvaras Latvijai WDSF reitinga turnīrā jauniešu (16-18 g.) un Junioru II (14-15 g.) grupās nodrošināja attiecīgi Karls Aņiščenko/Žaklīna Sola un Gints Bērziņš/Megija Morīte.

Pārpildītajā Ķīpsalas hallē un skatītāju emociju atbalstīti labus rezultātus sasniedza Latvijas labākie deju pāri. Pieaugušo grupā WDSF reitinga turnīrā spēcīgajā konkurencē ar pieciem pāriem no pasaules reitinga top20 Smolko/Puhovika (pasaules reitinga 14.pāris – aut.piez.) vienīgie no mūsējiem iekļuva fināla septītniekā, kur sīvā cīņā par trešo vietu nedaudz piekāpās Ukrainas čempioniem Lazarevam/Isakovičai, izcīnot 4.vietu. Arī par uzvaru norisinājās ļoti līdzvērtīga cīņa starp diviem pāriem – Vācijas čempioniem un pasaules reitinga septīto pāri Mariusu Balanu/Ņinu Bezzubovu un pasaules reitinga piekto pāri Armēnu Caturianu/Svetlanu Godino (Krievija), bet atšķirībā no hokeja, dejās virsroku ņēma Vācija, un Balans ar Latvijas dejotāju Bezzubovu „Magic dance” svinēja uzvaru otro gadu pēc kārtas, tiekot arī pie prēmijas 600 EUR, bet mūsu pārim Smolko/Puhovikai uz pusi mazāk. Nākamie labākie no Latvijas dejotājiem nepārvarēja ceturtdaļfināla kārtu un jau bija krietni tālāk – K.Treijs/A.Krivošejeva ierindojās 18.vietā, bet V.Frickauss/T.Podgornaja 19.vietā.

Jauniešiem World Youth open reitinga sacensībās LA dejās 33 pāru konkurencē dominēja Latvijas pāri, izcīnot pirmās divas vietas - Karlam Aņiščenko/Žaklīnai Solai uzvara, bet Artūram Voicehovičam/Anastasijai Golubcovai otrā vieta. Godalgoto trijnieku noslēdza Lietuvas pāris, bet vēl finālā bija arī trešais pāris no Latvijas – Vladimirs Voložaņinovs/Diāna Mackēviča, kuriem 6.vietā.

Junioru II grupā WDSF reitinga sacensībās LA dejās patīkamu pārsteigumu sarūpēja Gints Bērziņš/ Megija Morīte, kas sīvā konkurencē ar Krievijas pāriem, ar vienu no tiem izcīnot pat vienādu punktu skaitu, spēja nodrošināt vēl vienu uzvaru Latvijai.

Starptautisko spora deju sacensību „Magic dance” ietvaros, kuras rīkoja Valdis Škutāns un Jeļena Šabanova, jau otro gadu pēc kārtas notika Pasaules Sporta deju federācijas reitinga turnīrs, bet šogad jau augstāka līmeņa – „World open” (pērn bija „International open” – aut.piez.), kurās dejotāji saņem lielākus reitinga punktus. Pa visām grupām kopā šajās sacensībās piedalījās ap 300 deju pāriem no 20 valstīm. „Magic dance” ir vienas no trim Latvijā organizētajām sporta deju sacensībām, kurās notiek WDSF reitinga turnīrs.