Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bonhoms izcīna otro "Red Bull Air Race" uzvaru

Jānis Pārums

Bonhoms izcīna otro "Red Bull Air Race" uzvaru
Foto: Red Bull Photofiles

Pagājušās sezonas vicečempions un šīs sezonas pirmā "Red Bull Air Race" avio sacīkšu posma uzvarētājs, anglis Pauls Bonhoms pagājušajā nedēļas nogalē ASV pilsētā Sandiego izcīnīja otro uzvaru šosezon.

Vairāk nekā 63 tūkstošu skatītāju acu priekšā Bonhoms turpināja savu šīs sezonas uzvaras gājienu, atkal ar "garu degunu" atstādams pagājušās sezonas čempionu, amerikāni Maiku Mangoldu.

Visi "Red Bull Air Race" avio sacensību čempionāta otrā posma skatītāji Sandiego bija liecinieki otrajam Paula Bonhoma revanšam pret Maiku Mangoldu, kuram britu pilots pagājušajā sezonā zaudēja čempiona titulu izšķirošās nieka 0,43 sekundes. Lai arī, skatoties no malas, Bonhoma pilotāžas maniere pāris metrus virs ūdens virsmas liekas viegla un eleganta, pēc fināla cīņas, atgriežoties avio bāzē, nosvīdušais Pauls Bonhoms knapi spēja paelpot, taču neslēpa savu prieku par kārtējo uzvaru: "Es esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru. Taču Sandiego trase prasīja milzu koncentrēšanās spēju, un man nācās ļoti smagi cīnīties, lai uzveiktu konkurentus."

Amerikānis Maiks Mangolds, kurš šajās sacensībās bija īpaši dzīvespriecīgs, ar savu mehāniķi pie lidmašīnas sagatavošanas strādāja vairāk kā citi, jo nebija mierā ar pirms trijām nedēļām izcīnīto trešo vietu. Tas deva arī gaidītos rezultātus, šoreiz Mangolds spēja izcīnīt otro vietu, Bonhomam zaudējot 1,23 sekundes. "Es esmu priecīgs kāpt uz goda pjedestāla, taču mani kaitina fakts, ka nevaru savu lidmašīnu padarīt ātrāku. Apstākļi bija ideāli, taču fināla cīņā biju pārāk agresīvs un nedaudz neprecīzs. Paulam ir lieliska lidmašīna un viņš ir lielisks pilots," pēc sacensībām atzina vietējais varonis.

Šoreiz pagājušās sezonas debitants un iepriekšējā posma lielākā pārsteiguma autors, austrietis Hanns Arčs nebija tik ļoti veiksmīgs, un zaudēja iespēju šoreiz kāpt uz goda pjedestāla. Taču arī šoreiz viņš demonstrēja līderu cienīgu lidošanas prasmi – "Super Eights" lidojumā viņš uzrādīja otro labāko laiku un pusfinālā pagājušās sezonas čempionam Maikam Mangoldam zaudēja tikai 0,3 sekundes. Cīņā par trešo vietu pret amerikāni Kirbiju Čambli austrietis nepareizi veica pagriezienu vienā no pilonu vārtiem un saņēma trīs sekunžu sodu, kas lika piekāpties amerikāņa priekšā.

Runājot par neveiksmēm, šoreiz tā skāra vienu no lielākajām "Red Bull Air Race" zvaigznēm – ungāru Peteru Bešeniju. Viņš "Super Eights" lidojumā kļūdījās un ar savas lidmašīnas spārnu uzšķērda vienu ar gaisu pildīto pilonu, kas automātiski nozīmēja desmit sekunžu sodu un samierināšanos ar astoto vietu. Ungārs nebija vienīgais, kurš piedzīvoja šādu neveiksmi, jo jau kvalifikācijas sacensībās ar savu lidmašīnu pilonu uzšķērda francūzis Nikolass Ivanovs.

Pēc diviem "Red Bul Air Race" posmiem čempionāta līderis ar 18 punktiem ir anglis Pauls Bonhoms, otro vietu ieņem viņa sīvākais konkurents Maiks Mangolds (15 punkti), bet trešajā vietā ir šīs sezonas pārsteigums – Hanns Arčs ar 14 punktiem.

Nākamais avio sacīkšu Red Bull Air Race posms notiks jūnija sākumā Amerikā, Detroitā. Red Bull Air Race World Series jaunumi atrodami: redbull.lv un redbullairrace.com

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš