Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā LA dejās WDSF Profesionāļu divīzijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā LA dejās WDSF Profesionāļu divīzijā
Finālistu apbalvošana. Foto: TDSA

Maskavā notikušajā pasaules čempionātā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) Profesionāļu divīzijā Latīņamerikas (LA) dejās pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieki Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminskaja, bet par vicečempioniem kļuva Latvijas dejotāji Marts Smolko un Tīna Bazikina.

Sakarā ar Latvijas komandas veiksmīgo startu un otrās vietas iegūšanu Ziemeļeiropas čempionātā Viļņā otrajā plānā palika Krievijas galvaspilsētā notikušais pasaules čempionāts LA dejās WDSF PD, kur piedalījās 41 pāris no 21 valsts. Visvairāk ar 10 pāriem bija pārstāvēta Krievija, bet 5 un 4 pārus bija nosūtījušas Itālija un Ķīna. Čempionātu tiesāja LSDF ģenerālsekretārs Juris Arājs. WDSF Profesionāļu divīzija ir izveidota pirms sešiem gadiem paralēli sākotnējai un ļoti daudzus gadus desmitus pastāvošajai profesionāļu federācijai WDC (World Dance Council) un tajā startē daži no amatieru grupas pārgājušie pāri. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, bija skaidrs, ka Latvijas dejotāji ne tikai iekļūs finālā, bet arī varēs pacīnīties par godalgoto trijnieku.

Galvenie favorīti bija pagājušā gada čempioni un ļoti augsta līmeņa pāris WDSF PD Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminskaja, kuri 2014.gadā kļuva par pasaules vicečempioniem amatieru kategorijā. Krievijas dejotāji pārliecinoši bija pirmie visās piecās dejās un triumfēja otro gadu pēc kārtas. Uz vicečempionu titulu nopietni pretendēja pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēji Vitālijs Panteļejevs un Angelina Nečkajeva. Tomēr otrajam Krievijas pārim negaidīti sīvu pretestību izrādīja mūsējie dejotāji, izvēršot spraigu cīņu par otro vietu. Krievi bija labāki Sambā, bet Marts ar Tīnu ņēma virsroku nākamajās trijās dejās – Ča-ča-čā, Rumbā un Pasodoblē. Līdz ar to piekāpšanās kaimiņvalsts pārim dejā Džaivs vairs neko neizšķīra, un Latvijas dejotāji varēja priecāties par sudraba medaļu, jo pērn viņi ierindojās 8.vietā.

Ceturto un piekto vietu ieguva Itālijas un Ķīnas dejotāji, kuri pirms pāris gadiem amatieru konkurencē pasaules čempionātos ieņēma vietas aiz labāko trīsdesmitnieka, bet fināla sešinieku noslēdza pirmo gadu profesionāļu divīzijā startējošie kanādieši, kuri amatieru konkurencē izcēlās ar labiem rezultātiem 10 deju programmā. Šogad neviena cita Baltijas valsts nebija pārstāvēta.