Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vējš tiek desmitniekā Eiropas čempionātā stenda šaušanā junioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vējš tiek desmitniekā Eiropas čempionātā stenda šaušanā junioriem
Lauris Pēteris Vējš. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē ļoti labi nostartējis Latvijas stenda šāvējs Lauris Pēteris Vējš, kurš Kiprā notiekošajā Eiropas čempionātā stenda šaušanā junioriem (apaļajā stendā) vairāk nekā 50 dalībnieku vidū izcīnīja 8.vietu.

Lauris ar kvalifikācijā sašautajiem 117 mērķiem finālam kvalificējās kā astotais. Astoņus fināla sportistus sadala divās grupās. Lai noskaidrotu divus labākos sportistus no katras fināla grupas, kas turpinās cīņu par medaļām, fināla pirmajā kārtā šauj 30 šāvienus. Savā fināla grupā Lauris palika ceturtais un kopvērtējumā Eiropas čempionātā arī pēc fināla ieņēma 8.vietu.

Raiens Lukass Kukutis, kurš trenējas tikai gadu un bija viens no jaunākajiem dalībniekiem, ar 97 sašautiem mērķiem 52 dalībnieku vidū ierindojās 46.vietā. Roberts Ķēniņš ar 94 mērķiem – 49.vietā. Uzvarēja itālis Marko Koko, kurš kvalifikācijā bija uzrādījis tādu pašu rezultātu kā Vējš. Viņa komandas biedrs Andrea Galardini izcīnīja sudrabu, savukārt bronzas medaļa tika Turcijas junioram Muhammetam Seyhunam Kayam.

Eiropas čempionāts stenda šaušanā notiek no 25.augusta līdz 12.septembrim Larnakā, Kiprā.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle