Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Liāna Lencēviča - Latvijas absolūtā junioru čempione badmintonā

Andrejs Siliņš

Liāna Lencēviča - Latvijas absolūtā junioru čempione badmintonā
Liāna Lencēviča
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Sestdien, 3.decembrī Siguldā tika noskaidroti Latvijas junioru čempioni badmintonā. Par absolūto Latvijas junioru čempioni kļuva siguldiete Liāna Lencēviča, izcīnot visas trīs iespējamās zelta medaļas - jauktajās dubultspēlēs, sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs. Savukārt 2 zelta medaļas izcīnīja Niks Podosinoviks.

Vīriešu vienspēlēs par Latvijas junioru čempionu kļuva Niks Podasinoviks no Rīgas, otrajā vietā siguldietis Kristaps Kalniņš, trešajā vietā siguldietis Ardis Daniels Bedrītis.

Sieviešu vienspēlēs par junioru čempioni kļuva siguldiete Liāna Lenceviča, otrajā vietā valmieriete Una Berga, trešajā vietā Diāna Stognija no Rīgas.

Vienspēļu uzvarētājiem bija sarūpēta ļoti vērtīga balva - B kategorijas teorijas kursi, turklāt vislabākajā autoskolā - Drošas braukšanas skolā. Ņemot vērā, ka 18 gadus vecais Niks Podosinoviks jau ir saņēmis autovadītāja apliecību, tad teorijas nodarbību vietā varēs apmeklēt “Drošas braukšanas kursus”, tai skaitā "Droša un ekonomiska braukšana", "Droša braukšana pa slideniem ceļiem" un "Braukšana ziemā”.

Vīriešu dubultspēlēs zelta medaļas izcīnīja Rīgas pāris Niks Podosinoviks un Olafs Šulcs, otrajā vietā Siguldas pāris Arnis Daniels Bedrītis un Jānis Norvelis, trešajā vietā Valmieras pāris Artūrs Ķelpe un Mairis Loiko.

Sieviešu dubultspēlēs zelta medaļas izcīnīja Liāna Lencēviča un Una Berga, otrajā vietā Sanda Viskanta un Amanda Azarova, trešajā vietā Diāna Stognija un Paula Koškina.

Dubultspēļu uzvarētāji saņēma ļoti vērtīgas balvas no sportiskā grāmatu apgāds “Jumava” - "Latvijas leģendas". “Lai Latvijas spēcīgākie juniori klūst vēl gudrāki! Lai stāsti par Latvijas leģendām, tādiem kā Kristaps Porzingis, iespaido jaunos badmintonistus uz lieliem darbiem un sasniegumiem!” novēl apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis.

Jauktajās dubultspēlēs uzvarēja Siguldas pāris Kristaps Kalniņš un Liāna Lencēviča, otrajā vietā Rīga pāris Niks Podosinoviks un Paula Koškina, trešajā vietā Valmieras pāris Mairis Loiko un Una Berga. Jaukto dubulspēļu uzvarētāji saņēma balvas no Latvijas badmintona federācijas ģenerālsponsora "Yonex".

Latvijas čempionātā badmintonā junioriem varēja piedalīties tikai 24 labākie spēlētāji vīriešu un sieviešu vienspēlēs, 12 labākie pāri vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, un 16 labākie pāri jauktajās dubultspēlēs. Visas sezonas garumā, teju vai katrā nedēļas nogalē piedaloties Latvijas badmintona federācijas reitinga turnīros, Latvijas juniori pelnīja reitinga punktus, lai gada nogalē kvalificētos uz Latvijas čempionātā badmintonā junioriem.

Latvijas čempionātam badmintonā junioriem, saskaņā ar reitingu, bija kvalificējušies 56 spēlētāji - 18 no Siguldas, 14 no Valmieras, 8 no Rīgas, 8 no Talsiem, 3 no Liepājas, 2 no Jelgavas, 2 no Salaspils, 1 no Valkas.

“Šis ir veids, kā motivēt jauniešus būs aktīviem visas sezonas garumā. Turklāt, šādā veidā jaunieši jau agrīni apgūst tādu pašu kārtību, saskaņā ar kuru notiek kvalificēšanās uz Eiropas un Pasaules čempionātiem, kā arī uz Olimpiskajām spēlēm,” stāsta Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds, piebilstot, kā šādi Latvijas čempionāts badmintonā junioriem notiks jau otro gadu pēc kārtas.

Saskaņā ar Latvijas badmintona federācijas sacensību kalendāru, Latvijas čempionāts badmintonā junioriem notiek decembra pirmajā sestdienā. Februāra pirmajā nedēļas nogalē visā Eiropas notiek nacionālie čempionāti pieaugušajiem. Mācību gada nogalē, rezumējot skolas laikam pieskaņoto treniņprocesu, notiek Latvijas čempionāts U11 - U17 jauniešiem. Pirms Jāņiem, noslēdzot badmintona sezonu, kas tradicionāli sākas septembrī, notiek Latvijas čempionāts senioriem.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Badmintona federācija