Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija tiek izslēgta no Starptautiskās Olimpiskās komitejas

Andrejs Siliņš

Indija tiek izslēgta no Starptautiskās Olimpiskās komitejas
Cīkstonis Sušils Kumars Indijai izcīnīja sudrabu Londonas spēlēs
Foto: AFP/Scanpix

Pasaulē otrā iedzīvotājiem bagātākā valsts Indija izslēgta no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK), tāpēc ka vietējās olimpiskās komitejas vēlēšanas ietekmējuši valdības pārstāvji.

Līdzšinējais Indijas olimpiskās komitejas prezidents Surešs Kalmadi notiesāts uz deviņiem mēnešiem cietumā par korumpētu rīcību Labas Gribas spēlēs 2010. gadā. Piektdien par komitejas ģenerālsekretāru tika apstiprināts Lalits Banots, kurš arī bija iesaistīts tajā pašā skandālā.

Indijas olimpiskā komiteja jau vairākus mēnešus bija saņēmusi brīdinājumus, un nu beidzot SOK mērs bijis pilns - par nespēju sarīkot neatkarīgas komitejas vēlēšanas Indija svītrota no SOK dalībnieču saraksta.

Tas nozīmē, ka Indija vairs nesaņems SOK finansiālo atbalstu, un Indijas sportisti nedrīkstēs piedalīties olimpiskajās spēlēs, pārstāvot savas valsts karogu. Tiesa, SOK pieļaujot iespēju ļaut sportistiem startēt zem olimpiskā karoga.

"Esmu satraucies par sportistiem un gaidīšu sīkāku šāda lēmuma izklāstu," vēl pirms oficiālā SOK paziņojuma komentēja Indijas sporta ministrs Džitendra Sings.

Londonas olimpiskajās spēlēs Indija izcīnīja divas sudraba medaļas un četras bronzas godalgas. Sešas medaļas ir jauns Indijas rekords olimpiskajās spēlēs, dubultojot Pekinā sasniegto rezultātu.

Iepriekš SOK draudēja izslēgt arī Kuveitu, taču pagājušajā nedēļā Kuveitā pieņemtais sporta likums no izslēgšanas ļāva izvairīties.

Izmantotie resursi:
AP

  -1 [+] [-]

, 2012-12-04 19:16, pirms 12 gadiem
AFP.com

  +7 [+] [-]

, 2012-12-04 19:30, pirms 12 gadiem
velns. jācer, ka SOK neuzodīs arī LOK korumpētās darbības, citādi mums draud tas pats...

  +6 [+] [-]

, 2012-12-04 19:32, pirms 12 gadiem
bet ja nopietni, tad ir stulbi, ka kaut kādu amatpersonu mantkārības dēļ jācieš sportistiem, it īpaši tiem, kuri veltījuši visu lai piepildītu sapni par Olimpiskajām spēlem

  +2 [+] [-]

, 2012-12-04 20:42, pirms 12 gadiem
skumji...bet Latvijā tomēr vajadzētu paravēt ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja