Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Peldētāja Ņikitina veiksmīgi uzsākusi dalību Pasaules kausa posmā

Jānis Celmiņš

Peldētāja Ņikitina veiksmīgi uzsākusi dalību Pasaules kausa posmā
Gabriela Ņikitina
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Latvijas izlases peldētāja Gabriela Ņikitina veiksmīgi uzsākusi startus piektajā FINA pasaules kausa posmā, kas šajās dienās norisinās Dubaijā (Apvienoto Arābu Emirātos), kvalificējoties finālam gan 50 metros brīvajā stilā., gan tādā pašā distancē peldējumā uz muguras. Finālsacensības notiks jau šovakar.

Ņikitina priekšsacīkstēs 50m brīvā stila distanci veica 26.03 sekundēs, kas 33 sportistu konkurencē bija 7 ātrākais finiša laiks. Sportistes personiskais rekords, kas vienlaikus ir arī Latvijas rekords, šajā distancē ir 25.56 sekundes. Priekšsacīkstēs visātrāk finišu sasniedza olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece Žanete Otesena no Dānijas (24.68). 50m uz muguras, kur uz starta izgāja vien 15 sportistes, BJSS Rīdzene/OSC audzēkne finišu sasniedza pēc 29.98 sekundēm, kas bija astotais labākais rezultāts un nodrošināja sportistei vietu finālsacensībās.

Ņikitina šajā pasaules kausa posmā startēs arī 100m tauriņstilā, 50m tauriņstilā, kā arī 100m br./st., savukārt pēc starta Dubaijā dosies uz nākamo posmu, kas jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā.

FINA pasaules kausa posmus ir iespējams vērot arī tiešraidē: Eurovision Sports Live