Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā airēšanā Rumpe par pusfinālu cīnīsies gandarījuma kārtā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā airēšanā Rumpe par pusfinālu cīnīsies gandarījuma kārtā
Laine Rumpe. Foto: World Rowing

Svētdien Serbijā sākās pasaules čempionāts airēšanā, kur sievietēm vieniniekos Laine Rumpe savā airējumā finišēja piektā, netiekot uzreiz pusfinālā, bet par to pirmdien cīnīsies gandarījuma braucienā.

Laika periodā no 2023. gada 3. septembrim līdz 2023. gada 10. septembrim Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiks pasaules čempionāts airēšanā. Sacensībās piedalās gandrīz 1000 sportisti no 74 pasaules valstīm un 27 laivu klasēs.

Tā kā šīs sacensības ir arī pirmās kvalifikāijas sacensības atlasei uz olimpiskām spēlēm Parīzē 2024 gadam, gan arī Paralimpiskām spēlēm 2024, tad tiks izcīnīti ne tikai čempiona tituli, bet arī vietas uz olimpiskam spēlēm. Latviju šajās sacensībās pārstāv Laine Rumpe (trenere Ilze Krūze), kurai konkurenci sastādīs 31 dalībniece, un paraairētājs Krists Mickēvičs (treneri Aleksejs Lavrenovs un Evita Jaunbauere) kuram būs jāsacenšas ar pieciem konkurentiem.

Svētdien Laine Rumpe no piecām dalībniecēm savā airējumā finišēja piektā un turpinās cīņu par iekļūšanu pusfinālā pirmdien gandarījuma kārtā. Kopumā bija seši airējumi, no katra automātiski pusfinālā tiekot pirmajām trim.

Jūlijā notikušajā pasaules U-23 čempionātā Rumpe ierindojās 14. vietā, bet maijā Eiropas meistarsacīkstēs pieaugušajiem bija 11. vietā. Rumpe pirms nedēļas Eiropas U-23 čempionāta airēšanā iekļuva B finālā, kurā svinēja uzvaru, čempionātā ierindojoties septītajā vietā.

Izmantotie resursi:
www,rowing.lv