Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mickēvičam sestā vieta Pasaules kausa paraairēšanā pirmajā kārtā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mickēvičam sestā vieta Pasaules kausa paraairēšanā pirmajā kārtā
Airētājs Krists Mickēvičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas parasportists Krists Mickēvičs piektdien Poznaņā Pasaules kausa (PK) posmā paraairēšanā uzrādīja sesto rezultātu pirmajā kārtā.

PR2 grupas sacensībās Mickēvičs 2000 metrus airēja desmit minūtēs un 56,38 sekundēs, konkurentus neapsteidzot. Ātrākais ar finišu deviņās minūtēs un 26 sekundēs bija nīderlandietis 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu vicečempions Marinuss de Konings.

Finālbrauciens paredzēts sestdien.

Citā Polijas pilsētā, Krakovā, Pasaules kausa posmā airēšanas slalomā Ritvaram Celmiņam 39. vieta.

Sacensībās ar smailītēm pusfinālā 39 sportisti cīnījās par desmit vietām vēlāk gaidāmajā finālā. Ieskaitot 54 soda sekundes, Celmiņš finišēja 152,53 sekundēs, ieņemot pēdējo vietu. Viens no 40 pusfinālistiem nestartēja.

Ceturtdien kvalifikācijā 68 sportisti pirmajā braucienā cīnījās par 30 ceļazīmēm uz finālu un Celmiņš ieguva pēdējo no tām ar 30. rezultātu. Aiz labāko trīsdesmitnieka palikušo sportistu latvietis pārspēja par 0,54 sekundēm.

Tikmēr Edgars Grāvītis bija 57. vietā un otrajā braucienā ar vēl 37 sportistiem cīnījās par vēl desmit ceļazīmēm uz pusfinālu. Grāvītis apsteidza tikai divus konkurentus, tādējādi paliekot tālu no iekļūšanas nākamajā kārtā.

Airēšanas slalomā jau noslēgusies cīņa par dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs.