Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notiks piedzīvojumu sacīkstes

Nākamnedēļ Aizkraukles rajonā notiks Latvijas piedzīvojumu sacīkšu seriāla pirmais posms, kuru visas sezonas garumā organizē sporta klubs "Tinis".

Tradīcija, kas uz pāris gadiem no piedzīvojumu sacīkšu kalendāra bija pazudusi, nu ir atpakaļ. Trīs posmos, trīs novados ar tradicionālajām disciplīnām, interesantām odziņām un asiem pipariņiem. Viss sāksies jau 12. un 13. aprīlī ar posmu Sēlijā, 19. un 20. jūlijā komandas aicināsim uz Latgali, bet noslēgums būs oktobrī Kurzemes pusē. Katrā no posmiem būs pārstāvētas tradicionālās disciplīnas – trekings, orientēšanās, velo, laivas, bet būs šādi tādi jauni papilduzdevumi, disciplīnu kombinācijas un izpildījums. Katrā no posmiem būs savas īpatnības un uzsvars uz kādu no disciplīnām.

Galvenais uzsvars, domājot par seriālu, ir nevis uz dziļākajiem purviem un grūtākajiem kilometriem, bet uz spraigu, daudzveidīgu sacīksti, kurā nepieciešams saliedēts komandas darbs. Pirmajā posmā būs viena klase ar 16 stundu kontrollaiku. Sacensībām jāpiesaka trīs cilvēku komanda un tajā iespējams visdažādākais sastāvs – jauktās, vīru un dāmu komandas.

Pirmais sacensību posms notiks Aizkraukles rajonā un sacensību centrs būs Vietalvas pagasta Odzienā, bet uzsvars šajā posmā būs uz velobraukšanu, tāpat plānoti divi Speciālo uzdevumu kompleksi. Pieteikties sacensībām un iegūt sīkāku informāciju var mājas lapā tinis.lv.

Taču šogad būs ne tikai piedzīvojumu sacensības. Pirmā iespēja izkustēties nav vairs ilgi jāgaida - 2. martā Ogres Zilajos kalnos notiks "Tiņa" velokross, kas nebūs vienīgās velosacensības šogad. Kā jau solīts, neizpaliks sadarbībā ar "Trek" velosipēdiem rīkotās sacīkstes "Trek 12/24H", kas šogad notiks 14. un 15. jūnijā Ogrē. Rudenī, 5. līdz 7. septembrī jau ceturto gadu notiks Velo rallijs. Savukārt ziemā, iespējams, notiks velokrosa sacensības trīs posmos.

SK Tinis sacensību kalendārs 2008. gadam
2. marts Velokross Ogre
12.-13. aprīlis PS pavasara posms Vidzeme
14.-15. jūnijs Trek 12/24H Ogre
19.-20. jūlijs PS vasaras posms Latgale
5. -7. septembris Velo rallijs
Oktobris PS rudens posms Kurzeme

Informāciju sagatavoja:
Ivars Jākobsons, SK "Tinis" prezidents