Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvija pirmo reizi pusfinālā Pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvija pirmo reizi pusfinālā Pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās
M.Smolko/V.Puhovika.

Latvijas sporta deju pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās pirmo reizi nodrošināja Latvijai vietu pusfinālā, 87 pāru konkurencē izcīnot dalītu 9-10.vietu. Otrs mūsu pāris Kristaps Kalva un Lesija Bogačova palika 41.vietā. Par pasaules čempioniem kļuva Anielo Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, bet Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova pārī ar Andreju Balanu, pārstāvot Vāciju, izcīnīja trešo vietu.

Marts Smolko un Viktorija Puhovika pēdējos deviņos mēnešos ir ļoti veiksmīgi startējuši un viesa pamatotas cerības uz pusfināla divpadsmitnieku, kur viņi arī iekļuva. Tā ir pirmā reize, kad Latvija ir pārstāvēta pusfinālā pasaules čempionātos pieaugušo grupā LA dejās (Standartdejās (ST) pusfinālā 2005.gadā bija Edgars Gasjūns un Jeļena Samuilova, bet 2008.gadā Jeļena Samuilova pārī ar itāli Andželo Madoniju – aut.piez.). Marts ar Viktoriju turpināja rādīt labu sniegumu arī pusfinālā un nopelnīja dažus punktus uz finālu, izcīnot dalītu 9-10.vietu. Pusfinālā viņi vislabāko vērtējumu saņēma dejā Rumba, kurā, savukārt, ceturtdaļfinālā ieguva vismazāko punktu skaitu. Aprīlī Eiropas čempionātā M.Smolko/V.Puhovika pārsteidza ar augsto 8.vietu.

Otrs Latvijas pāris Kristaps Kalva un Lesija Bogačova pasaules čempionātu uzsāka labi un pirmajā kārtā ar 31.rezultātu bija to 36 pāru vidū, kuri uzreiz bez pārdejošanas iekļuva otrajā kārtā. Tomēr astotdaļfinālā sanāca palaist priekšā vēl desmit pārus un ierindoties 41.vietā. Kristaps ar Lesiju tikai pēc Latvijas reitinga sacensībām oktobra vidū līdzīgā duelī izcīnīja tiesības pārstāvēt mūsu valsti, un savā debijā pasaules čempionātā viņi spēja apsteigt vairāk nekā pusi no dalībniekiem.

Pateicoties Marta un Viktorijas augstajam rezultātam, Latvija bija labākā Baltijas valstu vidū. Lietuvas labākais LA deju pāris Jokubas Venckus un Jomante Dapkevičiute palika tūdaļ aiz pusfināla 14.vietā, bet Igaunijai augstāko vietu ieguva Jurijs Kagans un Anastasija Seļivanova, ierindojoties 28.vietā. Pasaules čempionātā katru valsti pārstāvēja divi labākie deju pāri. Interesanti, ka šie abi pāri pagājušajā gadā bija pat par 30 (!) vietām zemāk – lietuvieši 46.vietā, bet igauņi piecdesmit piektie. Taču nevar teikt, ka mūsu kaimiņi būtu tik radikāli progresējuši. Viņi ir nedaudz uzlabojuši sniegumu, bet galvenais iemesls šādam kāpumam ir konkurences mazināšanās. Uz tā rēķina vēl vairāki pāri ierindojās augstākās vietās nekā pērn.

Atšķirībā no ST deju čempionāta, kas notika pirms nedēļas Ukrainā, LA dejās finālā tiešām iekļuva paši spēcīgākie seši pāri. Par pasaules čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva Aniello Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, kuri izceļas ar dejiskumu un plastiku. Otro vietu ieguva Moldāviju pārstāvošie Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Gabriele Gofredo un Anna Matuss. Soli uz priekšu spēra un trijniekā pirmo reizi iekļuva Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova pārī ar Andreju Balanu (Vācija). Viņi kopā dejo jau ceturto sezonu un šogad Eiropas čempionātā bija ceturtie, bet pērn pasaules čempionātā sestajā vietā.

Vienīgais pasaules čempionāts, kas vēl ir palicis šajā gadā, ir jauniešu grupai (16-18.g.) desmit deju programmā, un tas notiks 14.decembrī Rīgā, Ķīpsalas hallē, „Baltic Grand Prix” ietvaros. Desmit dejās katru valsti pārstāv viens pāris, un no Lativjas tie būs Staņislavs Vares un Gunda Zabrauska.

Pasaules čempionāta LA dejās līmenis:

  • 4

  • 0

  • 1

  • 4


     [+] [-]

, 2013-12-03 13:48, pirms 11 gadiem
9.vieta ir ļoti labs panākums. Bet var piekrist, ka kopējais līmenis ir krities. Kur tie laiki, kad tādi kā Stokebro, Katsevmans, Krajcers nevarēja tikt finālā. Ja Venckus ir uzreiz aiz pusfinālā, tad 1/4 neko spēcīga nav.