Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valneris ar divām uzvarām un četriem neizšķirtiem uzsācis pasaules čempionātu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valneris ar divām uzvarām un četriem neizšķirtiem uzsācis pasaules čempionātu dambretē
Guntis Valneris.Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris ar divām uzvarām un četriem neizšķirtiem uzsācis Kirasaro notiekošo pasaules čempionātu 100 lauciņu dambretē.

Karību jūrā pie Venecuēlas krastiem atrodas maza sala un arī autonoma valsts Nīderlandes Karalistes sastāvā - Kirasaro, kura šogad uzņem pasaules čempionāta vīriešiem un sievietēm 100 lauciņu dambretē dalībniekus. Sacensības notiek tās lielākajā pilsētā, kura ir galvaspilsēta Vilemstadē. Par planētas spēcīgākā dambretista titulu pēc riņķa sistēmas sacenšas 16 sievietes un 20 vīrieši un cīņas notiek no 28.septembra līdz 13.oktobrim.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, kurš pirmajās sešās spēlēs izcīnījis divas uzvaras un četras reizes spēlējis neizšķirti. Uzvaras izcīnītas pret ukraini Juriju Bobkovu un Karlosu Lorevilu, bet neizšķriti spēlēja ar ukraini Juriju Aņikejevu, francūzi Arno Kordjē, Diminikānieti Angelu Rafaelu Meiju, Mijailu Eisdenu, kotdivuārieti Džoelu Asti. Tas pagaidām Valnerim ar četriem punktiem dod dalītu 8.-13. vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija